Sunday, December 20, 2009

Perubahan Drastik

hello geng!

aku dah lame xupdate blog... kdang2 tu aku malas... tp biler dtg rajin dan2 la streamyx ni problem... skang nie tgh okey.. aku update la.. pjg skit kot... kalo pjg sgt maafkan lah saya ye...

okey.. actually... aku br start cuti mnggu lepas.. msuk arini baru seminggu... kire baru lagi ke..? hahahaha.. dah lame dah kot... xper2.. exam dah lepas... perghhh..!! dont wanna talk about it... biarkan ajer... so skang nie aku tgh bz melepak.. rehat2... aku dah planned nak pg backpacking.. sorg2... tenangkan jiwe... aku dah pilih dah destinasi... gagah ke saloma bistro utk ambik pamplet pulau langkawi... ye.. aku nak ke pulau langkawi... dah penuh semangat aku rancang2 sumer... tibe la mase utk aku call resort2 or chalet kat sane... aku xkisah pon.. yg paling murah pon xper.. backpackers suite okey gak.. aku dgn penuh semangat nyer carik phone number potential resorts or chalets yg bakal aku hinggap... aku kire2... termasuk yg ader kat pamplet campur yg aku carik kat internet... sumer skali ader dlm 20 phone number.. skali aku called sumer dah penuh... smpai 5/1/2010..!! wtf?!!!!!!! aku nak sgt2 pergi langkawi sbb aku xpernah pergi sana.. ye.. gelakkan lah aku... aku xkisah.. nmpak nyer mmg aku tidak dilahirkan utk pergi ke pulau tersebut... haihh.. xperla... xder rezeki.. ank buat mcm maner...

aper lagi ek.. ha... lepas jer aku turnoff dgn hal langkawi tu... aku terus giat berlatih utk gig aku bln depan atau pon tahun depan... aku ader tulis beberapa lagu yg x sedap... huhuhuhuhuhu... sbb tu aku perlu bercuti.. supaya lagu aku sedap kembali.. hahahahaha.. chewah..! padahal sebelum nie mcm sedap jer lagu2 aku... poyo ko nie wanpok..! ermm.. kat maner tadi ek... haa..! aku giat berlatih sorg2.. hahahaha.. sorg2..? xper.. bg diri sendiri mantap dulu baru aku pg hentam kat band mate aku yg lain.. hahahaha... hurmm... rase mcm nak upload lagu2 aku kat sini... tp xder mase la... internet prob lg.. nak upload video pon ssah... xper2... nnt kalo ader mase aku upload la k... x sedap pon.. korg jgn la tgu lagu aku k.. xjanji pon sebenar nyer.. hehhehhe...

dan yg paling akhir skali... aku ingin mengumumkan... yg gig aku bulan depan mungkin akn menjadi gig aku yg terakhir... sob.. sob.. sob.. sbb aku nak gantung gitar aku lepas nie... atas beberapa sebab tertentu... aku rase sesuatu yg lebih penting yg perlu aku lakukan... sbb aku rase diri aku sgt kosong pada DIA... aku tersentap biler tersipi2 dgr ceramah dkt masjid tempoh hari... rumah selang baper baris jer dari masjid besar... tiap kali ustad2 kat situ bg ceramah dier akan psang speaker yg kuat utk kwasan kejiranan berhampiran turut dgr.. ha... so.. time tu aku terdgr beberapa baris2 ayat yg membuat aku berdiri lame di pagar rumah... hurmm.. xperla.. yg selebihnyer x perlu lah aku cerita... ha.. itu lah cerita nya... aku akn menggantungkan gitar aku tak lama lagi..

aku nak ucapkan terima kasih kepada semua rakan-rakan blogger yg menyokong aku selama ini... tanpa anda... encouragement dari anda... aku tak dpt peluang mcm ni... aku sayang korg semua... aku akan tetap support muzik.. even aku ingt lpeas nie aku akn rajin2 update blog muzik yg arianna@bvlgarigirl buat tu... utk melepaskan rindu aku pada muzik.. hurmm... itu sajer kot buat setakat ini.. haaa... tp jgn risau... aku xkan quit berblogging...

have a nice day guys..! thanks 4 all the supports..! peace..!

Tuesday, November 17, 2009

CatsDo Cry








Syukur Alhamdulillah,

Cats Do Cry telah menyertai Acoustic Nite di Unisel Kampus Bestari Jaya tempoh hari.
Ini adalah permulaan dalam perjalanan seni bagi saya dan rakan sekugiran. Gambar di entry ini adalah gambar semasa kami menyertai Acoustic Nite tersebut.

Baru-baru ini juga, kami telah beraksi di Lepaq Cafe di Kelana Mall, Kelana Jaya.
Kami hanya mendendangkan 6 buah lagu kerana kami hanya dijemput sebagai guest band untuk opening acts band yang membuat showcase pada hari itu. Crowd yang sangat sempoi dan happening. Sampai mintak kami main lagi.

Selepas ini, our own next gig is on 16th January 2010. Tempat yang sama dan waktu yang sama seperti entry saya yang sebelum ini. Sekiranya anda kelapangan, Datanglah beramai-ramai untuk menyaksikan kami beraksi.

Saya juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang menyokong saya selama ini. Tanpa anda saya tidak akan berani melompat ke dalam bidang kerja sambilan saya ini. ribuan terima kasih saya ucapkan!

Maaf sekiranya entry ini saya agak sekema. Maafkan saya.

Tuesday, November 3, 2009

Pick-A-Boo!!

hello..!!!
sorry dah lama tarak update ini blog...
kindda bz lately...
sorry yer kengkawan...

okey...
let me see...
hurmmm...
nak repek aper nie...
huhuhuu...
ha..!
okey...
so far..
xder lagi mereka yg menghantar karya2 anda kepada saya...
mungkin anda sedang berusaha keras utk siapkan...
dan mugkin juge anda tidak berminat kerana wanpok ini poyo...
maafkan saya sekiranya saya poyo...
hehehhe...
emo! emo.! emolah!
xper2... anda boleh siapkan karya anda...
no need to rushing2...
relaks2 jer...
kalo saya dpt..
saya akan buat...
perlahan-perlahan okey...

hehehehe..!!
kidding...
okey last...
my band, which is CATS DO CRY akan menghadirkan diri di satu tempat di sekitar lembah kelang untuk membuat pencemaran bunyi seperti melalak, memekik, melolong, etc.. dtglah beramai-ramai...

Vanue: LEPAQ CAFE, Kelana Mall. Kelana Jaya. (near UNITAR)
so for those who are UNITARIAN, dont mis our show.!!!
Date: 7th Nov
Time: malam

Sunday, October 4, 2009

Offer Untuk Korang!!!!!

tarik nafas pjg2 dulu...
sbb dah lame aku tak update blog nie..
dah berhabok dah...
cume tak bersawang jer lagi..
ffuuhhhh..!! ffuuhhh..!! (tiop habok)

okey.. first thing first... aku nak citer... smlm ex aku ajk aku teman kan dier mkn... dier ckp kat umah dier xder mknan sbb mak bpak dier xder kat umah... aku pon okey jerla.. sbb dier slalu text aku... tp aku wat dek... iyerla... nak balas dendam kan.. tp kali nie.. masih dlm mood raye... aku still nak maaf2kan org nie.. aku setuju la teman kan dier mkn...

kitorg pg mkn kat pandan indah... mkn2 la... sambil borak2... pastu dier tnyer aku... naper x bg tau dier psal mama dier call aku...? hahahahahaha.. aku gelak jer... aritu.. mama dier ader call aku... tnyer naper xdtg raye... aku segan ar sbnar nyer... tp aku xbg ar tau dier... sbb aku mlas nak pjg2 citer... pastu dier ckp... mama dier slalu puji aku dpn dier... hahaha.. aku gelak jer... mama dier ckp aku baik.. aku bangge la kan.. hahahaha.. org puji kiter baik... tp jgn la over bangge plak kan... xbaik... masyarakat benci nnt...

aku tnyer dier psl bf baru dier... dier citer sikit2 jer... pastu dier senyap.. aku nak tgk gmbar bf baru dier pon dier x kasi... aku tnyer la knape..? dier ckp bf baru dier, kalo nak di compare kan dgn aku.. mcm matahari ngan pluto kate nyer... dier ckp aku jauh lebih bagus... "yg maner pompuan mcm dier xpatut dpt.." kate dier la.. aku xkate pon mcm tu...

kitorg senyap jer lpas tu... for a 15 minutes... lame kan..?
aku ngaku la.. aku terpikir balik kisah2 silam aku ngan dier dulu... hahahahahhaa... maybe dier pon same kot... hahahaha...

abis jer mkn.. byar2... blah...

odw dlm kereta dier.. dier yg bwk... hp aku b'bunyi... ader msg drp zafir.. mmber aku...

msg zafir: "wan! lpak tak ini mlm?!"

biler aku nak bkak msg tu... aku nmpak dier jeling ke arah talifon aku... hah.!!!! kantoi..!!!!

aku amik talifon aku tu... ltak kat dpn mk dier... bg dier bace msg tu... dan saper yg hantar.. dier senyap jer lpas tu... lalu aku pon berkate: "xpyah jeling2 lain kali... kalo nak tau saper yg hantar tnyer jer... kalo jeles ckp jeles... (itula sbb nyer kitorg clash, dier ingt aku ader gf lain yg aku sndri xtau dtg dari maner... since dier jeles bute dgn pompuan yg xwujud tu... terus dier mntak clash without tnyer aper2 dari aku or explaination dari aku..) saye xder msg ngan pompuan lain lagi wat mase skang nie... saye x hensem... saye hitam... kalo dah ader nnt saye bg tau la.. awk jgn risau.." dier senyap jer... pastu aku nmpak air mate mengalir dari mate dier... smpai jer kat umah aku terus aku ckp terime kasih cpt2... dan kluar dari kereta... terus masuk umah... ye.. aku sgt kurang ajar.. tp... aku t'pakse buat mcm tu sbb aku nak bg dier sedar...

okey2...
dah..
abis citer psl cintan-cintun nie...

kembali ke tajuk asal...
aku ader nak offer korg satu bnde nie...
which is...
Indahkan Luahan Hati Anda Dengan Melody

sekiranya anda pernah menulis puisi, sajak, seloka, pantun dan yg seangkantan dgn nyer, dan juge tidak keberatan utk berkongsinya bersama-sama saya dan rakan bloggers yang lain. sila email kan karya anda itu kepada saya, dan saya akan buat sesuatu dgn karya anda itu. saya akn pilih yang terbaek dan nyanyikan utk korg.. atleast korg akan ingt hasil karya korg smpai biler2... hehehehehe... saya akan cube yg terbaek utk indahkan karya anda.

  1. bahasa: melayu atau english. (sbb xtau bahase yg lain)
  2. tema: persahabatan, cinta, kisah hidup, dendam, happy mod, aper2 jerla...
bvlgarigirl@arianna pernah mencuba nasib... dan dier suke kan nyer... hahahahaha...
sile iklan kan kalo anda ader member2 yg pndai menulis puisi...
terime kasih yee!~

selamat maju jaye!~

Monday, September 28, 2009

Aku Pemalas

ye..
aku..
wanpok...
sgt...
malas..
untuk..
meng"update"...
blog..
aku..
ini...

tgk..
sajalah..
care..
aku..
meng"update"...
blog...
ini...

nmpak..
sangat..
ketare...
pemalas...
tahap...
dewa...

aku..
akn..
giat..
meng"update"...
semula..
blog..
ini..
A.S.A.P...

tp..
aku..
tak...
berani..
nak..
janji...

tunggu..
sahaja...
okey?!

Monday, September 7, 2009

Jatuh Bangun Aku Seorang Pelajar dan Pemuzik

hari ni aku jatuh...
esk luse aku bangun balik...
ko bleh same kan aku dgn binatang..
binatang yg akn kenal jerat yg pernah luke kan kaki dier...
jerat tu akn dier kenang smpai biler-biler...

aku pasti...
jatuh nyer aku hari ni...
xkan buatkan aku gagal utk mase dpn...
aku...
aku kuat...

smlm aku btol2 rase aku berhenti berdenyut...
kisah yg aku terime dr dier...
aku btol2 blackout mcm dlm cerekarama tu...

aku ader kisah nak citer kat korg...
korg tgu la mlm nie k...

aku akn citer kan aper yg dah jd kat aku...
sngguh trajis...

aku harap ader lagi manusia di luar sana yg lagi tabah dari aku...

Saturday, September 5, 2009

Good Job Lil Bro!!!!!

assalamualaikum...
greetings...!

hurmm...
aku ader mase lapang sikit jer...
ni pon hujung mnggu bru ader mase...
(ala, ckp jerla ko mlas wanpok)
IYE!!!! saya malas nak update blog..!!
tak...
serious..
aku mmg xder mase...
btol2 xder mase utk leisure or bersuke-ria...
sampai gitar aku pon dah bersawang...
xpecaye sudah...
btol...

aku terbaca komen yg anisizatyA.J posted kat previous entry...
tahniah.. anda berjaya mmbuat saya tersenyum...
dier ckp psal adik last...
we have a same thing in common...
adik bongsu yg tgl seorg diri di rumah tnpa abg atau kakak dirumah...
hahahaha...
mmg sedih la..
kesian tgk dier...
but...
last night... he( my adik bongsula) called...

irshad: hello bro...

aku: hello, what da hell r u doing with ibu's phone..?

irshad: sajer jer... kalo aku call ko pkai phone rumah ko mmg xangkat... bcoz u know it will be
me... u always mlas nak lyan my phone call kan..? i trick you la dis time... and it works..!

aku: shut up and tell me what do you want &^$&%#((_%$@..?

irshad: wow..! jgn la mrh2... listen first.. after dat u can marah2 la...

aku: ha.. aper dier..? cpt la ckp...

irshad: smlm hujan lbat giler... i didn't terawih...

aku: so..?

irshad: i stayed at home and played my online games lar...

aku: then?

irshad: aiyo bro.! seriouslly i tell u la bro... last night ar... petir mcm giler la... like WWII la bro...

aku: u damn fool... don't tell me the modem terbakar again..!!!

irshad: luckily la bro... dier x terbakar...

aku: perghhh..!!! terime kasih allah... aku dah xlrat nak beli modem dah...

irshad: ha... tahan la your modem tu bro...

aku: mmg ar.. tgk ar saper yg beli... abis tu nie jer yg ko nak citer kat aku...?

irshad: xla... ader lg... u know what arr...

aku: what?

irshad: ader bnde lain yg terbakar la... like astro, ibu pnyer microwave, our tely, house phone, lampu bilik kau pon terbakar gak...

aku: lampu xder hal la.. bleh beli baru... murah jer...

irshad: xdpt ler aku nak lyan ben10 dah lpas nie...

aku: padan dgn muke kau.!!! hahahahahahaaa.!!!!!

irshad: wey bro, did i mention ur PC also just now...?

aku: no..

irshad: it is also in the list! okey bye.!!

aku: ape.?!!!!!!! (**&%&^$*)(_)(&*^%_))*&^$#!&(^!!!! woi..!! hello..!! hello.!!!

tuttt.. tuttt... tutt...

beliau telah ltak talipon...

ketika anda teringatkan adik anda... ddk umah sorg2... kesian kat dier.. suddenly dier call and bg tau bnde mcm tu... mmg menguji anda la.. nasib baik mlm.. kalo siang aku dah btal puase dah...
sayangi lah adik anda...

Thursday, September 3, 2009

Offer!!!!

~hey dude... my band is lookin for guitarist 4 my band.. genre hardcore/ metal if u interested.. let me know ya..

ader org anta komen nie kat myspace aku...
aku bc jer...
aku rase mcm teruje...
ader org nak aku main utk band dier...
wow...
aku yg xhebat nie ker...
adoi...
rosak lu pnyer band nnt brader...
tp...
ssah la...
dier nak main hardcore or metal...
which is i'm not really into those genre...
tp xperla...
aku tolak jer offer diorg...
tp dgn bg kate2 smangat yg bagus...
sprti:-
bro... aku xhebat la... ko carik yg lagi hebat la... aku mian biase2 jer... aku harap band ko femes satu hari nnt.. majukan lah arena seni tanah air kite... berseni kerana seni kite... bkn kerana sehelai kertas yg ader gmbar org pkai tengkolok... okey...

main factor aku lpas kan offer tu adalah sbb aku terlampau byk komitmen skang nie... aku xlrat la.. aku nak fokus kat study aku dl... aku bkn nyer mcm yuna... hebat... amik law.. bleh bermuzik2 lg... i wish i am yuna...


Monday, August 31, 2009

Wei Wanpok! Maner Ko Ha?!!!

Pak Cik Kordi
ko dah xreti nak update ker..?
ko dah bosan dgn blog nie ek..?
or ko pnyer duit nuffnang skit..?
xder org tekan tabung ko ek..?
ke ko dah jadi pemalas..?

Wan Pok
eh xderla pakcik...
sy bz skit la skang nie...
sem nie sy byk subjek killer...
pakcik nak byarkan yuran sy ke kalo sy ggal blaja pakcik..?
ha..! tau pon xnak...!
duit..?
nuffnang...?
aper tu..?
xtau la aper bnde tu...?
aper pakcik merepak nie..?
sekian...

p/s: wanpok bz sem nie... akan jarang mengupdate blog...

Thursday, August 20, 2009

Luahan Hati Seorang Abang

aritu time cuti aku bz giler...
xder mase nak online...
jage adik aku yg last...
ibu ngan ayah aku xder...
masing2 bz...
out of coverage...
outstation...
lpas negare tu negare nie plak...
selame sebulan tanpa henti...
so..
aku spend time 2 org jer ngan adik aku...
aku msk utk dier...
aku iron bju skolah dier...
anta dier pg skolah...
amik dier balik skolah...
anta dier pg tusyen...
amik dier balik tusyen...
jadi teman borak dier...

aku mule sedar yg aku jarang spend time ngan famly aku sndri...
iyerla...
masing2 bz...
aku pon byk spend time dgn si dia time dulu2 kala...
sejak aku dah xder teman hidup nie...
aku byk spend time ngan famly aku...
aku mula hargai fmly
bkn mksud nyer sblum nie aku x hrgai...
aku hargai...
tp bkn 100% percent la...
aku dah start kongsi mcm2 dgn diorg...
sblum nie dgn si dia jer aku citer problem aku...
tp skang aku ader famly aku...

haih...
dier pnyer impact...
smpai aku sblom tido mlm msti terpikir adik aku yg bongsu tu buat aper...
nak nangis pon ader rase nyer...
sentimental skit entri nie...
mane tak nyer...
abg2 dier sumer xder kat umah...
2 org kat kampus...
sorg lagi kat boarding skol...
so..
dier tgl sorg2 kat umah...
sejak aku cuti 3 bln aritu, aku la teman dier...

skang aku dah start sem balik...
rndu plak aku kat adik aku...
aper la yg kau buat skang ek irshad...
aku xder nie mcm maner la ko...
ibu ngan ayah balik lmbat...
ko jgn la lupe study...
upsr dah nak dkat...
game online tu jgn main lbih2 sgt...
basikal ko pon aku xabis modified lagi...
kesian ko...
he asked for a new paint job...
which i've done for him..
tp body basikal belum lagi...
nnt aku balik aku sambung buat basikal ko k...


haishhh...
sedih la plak...

now i do appreciate my family...
i'm still learning from my previous mistakes...
see...
ader hikmah ats sumer bnde yg jd...
aku bersyukur sgt...
thank you ALLAH the ALMIGHTY for still giving me a chance to improve...

Friday, July 24, 2009

Target Lost In Laziness

hello world!

laziness is the major factor...
on the other hand, disagreed is the other factor...
this laziness cause me no mood to update this shit...
this laziness also make me lazy every single day...
the thing is...
this laziness which is the main factor that lead to the unaccomplished mission to get those high-ends acoustics guitars... (btul ke ayat aku nie? mcm salah jer)
my mom and dad disagree to get me one of that thing because of my laziness...
and so...
i lost my targets...
the moral pf the story is... Escape from the Cuddling Power of Laziness...


p/s: no mood to update... menghabiskan sisa-sisa cuti yg berbaki lagi 3 minggu... sigh~

Friday, July 3, 2009

TOYOL!

duit aku hilang.!!!!!
argghhhhh..!!!!
dalam wallet pon bleh hilang.!!!!!
pagi tadi aku pg beli nasik lemak mummy ader lagi... aku byar pkai note merah...
aku tgk note yg besar tu ader 3 kping lagi...
tau2 td aku pg post office nak renew lesen tgl sekeping jer...
aik!!!!!
pelik btol..!!!!!
maner pg duit aku nie..
adeh...!!!!!!
xperla..
xder rezeki kan..
nak wat mcm maner..

Letih Nyer Cuti

ha!
sblom nie ko nak sgt cuti kan..?
nah..!
ambik ko..!
ko cuti la smpai ko mati kering kebosanan!
padan mk ko wanpok.!
ambik ko..!
aku ingt cuti aku dah nak abis...
smpai bulan nie jer...
skali lame lagi ler plak...
bulan 8 baru aku masuk balik...
cuti bulan 5....
aduh...
letih aku cuti nie..
aku nak rehat skit jer...
xsangke plak cuti yg lame bleh membosan kan idop ini..
huhuhuhuhuhu...
slamat menempuh semester baru la pd sesiape yg dah nak masuk balik tu...
yg xdpt smbung degree jgn putus ase...
relax...
intake kali ni dier nak masuk kan bdk2 stpm ngan bdk2 matrik...
mereke diutamakan...
so korg yg xdpt jgn ingt korg gagal...
second intake confirm masuk pnyer...
mmber2 aku rmai yg xdpt..
sumer dah ptus ase nak blaja...
korg relax jer k..!

selamat berjaye!

p/s: entry paling poyo pernah aku publishd... siot btol..! damn!

Wednesday, July 1, 2009

Testing! Testing! Testing!


hak milik: wanpok
camera: panasonic lumix berlensakan Leica
lokasi: Telok Kemang (Port Dickson)

Tuesday, June 30, 2009

How Often Do You Find The Right Person?

tidak online utk beberape hari...
kerana aku tibe2 suke bergayut dgn operator streamyx yg suare nyer begitu manje...

smpai t'lupe yg aku ader msalah connection...
oh gadis operator streamyx! biler aku dpt tgk mk kau wahai suare yg jelite...

wwwwwooooookkkkkkkkkkk!!!!! uweeekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..!!!!! wuuukkkkkkkkkkkkkkkk!!!!! ya! sila la muntah... wanpok nak jiwang skit xbleh... iyerla...

okey2... focus2..!!!!!

ehem2...


arini aku nak citer psal movie yg aku baru jer tgk beberapa hari yg lepas...

cerita tentang seorg lelaki yg berbakat besar dlm bidang muzik yg telah kehilangan ibu yg tercinta... setelah berpisah dgn kekasih nyer, dier telah pulang ke hometown dan menolong ayah nyer di kedai sebagai pembaiki mesin hampagas... diwaktu rehat, dier akn ber"busking" dgn gitar di tepi2 jln di sekitar bandar... pada siang hari dier akn memainkan lagu yg biase di dgr di radio supaya org lain boleh turut menyanyi bersama dan berkongsi kegembiraan dgn dier... tetapi pada mlm hari, dier akn memainkan lagu yg di tulis nyer sendiri... pada suatu mlm.. seorg gadis mendengar nyanyian dier dgn begitu kusyuk... terpuk
au dgn nyanyian si jejaka, mula lah bibit2 percintaan antara mereka... tanpa disedari... si gadis sgt pandai bermain piano dan boleh juge menyanyi... mereka telah m'buat satu kumpulan kugiran (band) dan merakam beberapa lagu bersama2... tetapi... adakah cinta mereka akan kekal..? apakah kesudahan cerita ini..? korg tgk la sndri.. beli dvd dier kat kdai2 video halal atau pon haram... hahahahaha... download pon boleh...!

selamat menonton..!


Thursday, June 25, 2009

List To P.D.

hello world!

-somewhere around ampang
-6.30 p.m.

gorgon: okey guys! skang aku nak check list brg2 yg korg kene ader utk trip ke P.D. kali nie! kalo ader sebut "check!", kalo xder sebut "tarak!". paham semua?!

semua: paham boss!

gorgon: okey! kiter mule dari wan!

aku: okey min!

gorgon: duit 50 hengget untuk sewe banglo?!

aku: dah byar dah! eh! silap! check!

gorgon: bagus! baju utk 3 hari 2 mlm?!

aku: satu almari aku bawak! eh! silap lagi! check! hehehehehe!

gorgon: serius skit wan...

aku: check! eh! silap plak lagi! okey2.. aku serius! ehemmm!

gorgon: gitar!

aku: check!

gorgon: seluar pendek bunga2?!

aku: tarak!

gorgon: mlm nie pg beli kat ampang point!

aku: baik!

gorgon: shades, spek mate gelap atau separa gelap?!

aku: tarak!

gorgon: aik?! mamat indie tak pakai spek gelap besar2?! salah satu keajaiban dunia nie!

aku: agak2 skit bos! aku bkn indie!

gorgon: ha.! mlm kang kau ikot kitorg pg downtown. beli spek gelap..

aku: okey.. aku ikut kan saje...

gorgon: beg silang!

aku: check!

gorgon: aik? mat rempit je yg pkai beg silang nie! ko ader plak? ko nie rempit ker aper?

aku: kate beg silang?! aku pkai beg silang org tua aku pg mekah dulu pon xder hal!

gorgon: lantak ko ar wan.

aku: check! check! check! check! hahahahahaa..!

notakaki: "gorgon" adlah panggilan singkat atau manja utk individu yang mengelolakan satu2 aktiviti. di ambil daripada perkataan "organizzer", lalu timbulah perkataan "gorgonizer" dan di edit serba sedikit dan secare ala kadar untuk menjadikannya lebih cute. maka wujudlah perkataan "gorgon".

p/s:
perlu ke sluar pendek bunger2, spek gelap dan beg silang tu? aku mulai konfius. aku dah la tgh mengalami kemeleSETAN ekonomi nie! SETAN!

Tuesday, June 23, 2009

Hari Bapa + Bintulu

hello world..!

hai..!

wanpok kembali update...
smlm aku nak update, tp xlrat ar.. aku smpai2 k.l. terus tido jer...
penat siut...
b'tolak dari sane pkul 4 ptg.. smpai airport pkul 6 ptg...
tp, smpai umah pkul 10 mlm... lrt rosak... kebetulan ader brader lrt tu kluar dari kokpit dier...
aku tnyer la dier dgn mk yg agk brutal lg sensasi...

aku: bro, apsal ngan train nie..? rosak teruk ker..?
brader lrt: a'ah.. bleh tahan gak ar teruk dier... tayar train nie pancit... (dgn mk selamber terus blah dari pndangan mate aku)
aku: OOOOO... (smbil buat mk paham ats permasalahan yg dihadapi)

tibe2 aku sedar yg aku br jd bodoh utk 10 saat td... sejak biler train nie pkai tayar angin..? cilakak itu brader...! awek sblah aku dah gelak2 smbil citer kat mmber dier psl kebodohan aku... sbb nak cover line balik... aku terus bangun dan jerit kuat2 dlm train tu...

aku: sume org penat biler baru blik dari seberang! biler penat kiter xbleh nak pkir dgn betul..! sumer org pon wat silap mcm tu..!

org dlm train sumer tgk aku, suasana sepi...

awek sblah aku: lorr... dari seberang ker... patut la... indon rupe nyer..!
aku: gulp..!

sudah... lupekan cerita tu.. aku dah xnak ingt dah... wanpok malu..!

aku sbnar nyer pg bintulu... bpak aku ader wat bisnes kat saner... so kbtulan aku tgh cuti... aku follow la skali... ala.. kjap jer.. pg ari ahad... balik sini ari isnin.. 2 hari jer..
hahahahahaha... klaka x...? kalo korg pkir aku pg b'cuti, mmg la bnyi nyer kelaka.. tp cb korg pkir yg aku pg utk bisnes, msti logik bukan..
hahahahhaa.. padahal aku pg saner bkn bisnes pon... aku dpt jmper togap... lpas rndu aku kat dier..
hahahahaha... smbil2 tu.. aku ambik peluang nie utk sambut hari bapa berdua jer ngan bpak aku... hahahaaha.. padan mk adik beradik aku yg lain xdpt..
hahahahahaha..!

p/s: kwn2 aku semua bakal berdukacita kerana gambir serawak berharga RM10 satu, dgn poket hanya berisi RM100, dan kwn seramai 12 org, aku tak mahu sebarang pertumpahan darh berlaku, aku xbeli utk semua org. aku pnyer sndri pon aku xbeli. tgk.! wanpok! beliau adil bkn.?!

Sunday, June 21, 2009

Menuju Ke Borneo Dengan Hanya Menaiki Belon

off to borneo!
will be back tommorow!
chow..!

Thursday, June 18, 2009

Aksi Gadoh Aku Bersame Mamat Gangster Maner Ntah

tempat: pusat tusyen adik aku
hari: semalam
waktu: 7:45 p.m.

aku: alamak! dah lambat plak! diorg main pkul 8!
adik aku: ko nak pg maner wan..?
aku: cpt turun! aku nak pg main futsal nie..!
adik aku: owwwhh..! main xajak..!
aku: alamak bdk nie..! byk plak ko pnyer cekadak..! aku tuam muke ko kang..! pg naik cpt..!
adik aku: baik bossh..!

tempat: simpang tiga dekat mcd umah aku
hari: yang sama
waktu: 7:50 p.m.

terus press minyak motor sambil bersiul lagu Call An Ambulance nyanyian Albert Hammond Jr.
sampai satu junction di mana trafic light nyer masih hijau... dgn laju aku press motor aku... tibe2 ader satu kerete dn arh yang bertentangan nak wat u-turn... dier bagi high beam kat aku... aku tak sempat nak brake... aku terus laju... tibe2 aku dgr dier jerit dari dlm kerete dier...

mamat gangster: P***MAK! BODOH!

natijah daripada jeritan dier yang lantang tu telah membuatkan aku kenal mane satu brake dan maner satu minyak... dgn segere aku berhenti ketepi menunggu kereta yg melaungkan kate2 keramat kat aku td... sambil pandang ke belakang dgn muke comel berpipi tembam... padahal marah nie...! grrrrrrrr...!

tapi kereta tu pon berhenti gak... dier takut la tu... aku tunggu dier jalan, tapi x jalan2... tibe2 kpale ligat dgn idea... aku buat2 nak jalan balik... mesti dier pon jalan jgk... so, aku pon jln la... pastu terus aku berhenti secare mengejut ke tepi... BOYS AND GIRLS! DON'T TRY THIS WHILE YOU WERE ROLLING ON THE FREEWAY! IT'S VERY THE VERY DANGEROUS! THIS STUNT ARE PERFOMED BY A WELL TRAIN AND PROFESSIONAL STUNTMAN! sambung balik... dier terkene ngan helah aku... aku tgk kebelakang dier dah jln2 tp dier dah xbleh berhenti sebab kat belakang dier ader kereta lagi... nak tak nak, dier kene hadap jgk aku yg comel nie... aku tgu dier sampai tepi aku...

mamat gengster: baru dpt lesen ker?! (sambil membuat gaye gengster)
aku: kat dpn tu ko berhenti kejap bleh? aku nak cakap skit ngan ko
mamat gengster: xder hal!

lpas 50 meter kehadapan dier pon berhenti tepi, di susuli oleh aku... aku pegi ke kereta dier...

tempat: 50 meter dpn mcd skit!
hari: yang sama
waktu:7:53 p.m.

aku: ape ko jerit kat aku tadi?
mamat gengster: P***MAK! BODOH! (sambil wat muke gengster dier, dan awek nyer di sebelah tersenyum bangge)
aku: hehehehe... (gelak perli) ko P*** kan mak aku?! (melontarkan suara yg beramplitud tinggi sambil muka serius dan memadamkan muka comel aku)
mamat gengster: (tersentap) (keras) (kaku)
aku: ko tau x yg tadi tu jalan aku..? aku yang patut jalan... ko marah aku kenape?!
mamat gengster: aku pedulik aper?! aku nak cpt..! aku naik kereta! ko naik motor! kalo aku langgar ko tadi! mati katak ko kat situ!
aku: ko ingt jalan ni ko yang turap ker...? traffic light tu bpak ko yang setting? kalo bapak ko yang setting, ko boleh pegi maki bapak ko sekarang! (sambil menarik colar baju dier dr luar kereta mcm bdk2 skolah slalu wat tu)
mamat gengster: wey! aper nie wey?! xpyah ar main2 tarik baju! (awek yg gelak2 tadi dr gelak2 terus wat muke cemas sambil pegang balak dier, tau pon ko cuak..)
aku: ko beradab la skit bro... aku bleh maafkan ko kalo ko ckp baik2 ngan aku...
mamat gengster: org mcm ko nie maner bleh ckp elok2...!
aku: eh kerek plak ko nie!
awek mamat gengster: eh bang! dahla tu! dahla tu! kitorg mintak maaf! (sambil pandang aku dgn buat mk cuak)
aku:ish..! nasib baik dier sayang ko tau! kalo tak aku dah beduk dah muke ko nie! (kembali bertukar menjadi comel sambil melontarkan senyuman kearah awek dier)
mamat gengster: alahhhmakk ai..! xpuas hati jom la gadoh!
aku: ko xpyah la... bapak ko rambo! mak ko chyna! nenek ko power rangers! kirim salam kat Norh**** (terus belah dari kereta mamat gengster dan menuju ker motor berkuase besar aku selepas memaki hamun dengan ayat2 yg tidak masuk akal)
mamat gengster: (terkedu) (terkesima) (blur)

terus aku start motor aku dan jln... sbb aku dah lambat nak main futsal nie... mamat gengster tadi dtg lagi sebelah aku...

mamat gengster: bang! sorry bang! t'salah maki la plak...
aku: ko siap! aku jumpa akak ko, aku bg tau dier ko bwk kluar kereta bapak ko curi2... ko jaga baik..!

(aku terus memecut laju tanpa rase segan silu sambil bersiul lagu Whistle For The Choir nyanyian The Fratellis... fulamak! rase diri ni macam velentino rossi pon ader!


kupasan disebalik cerita:

aku mcm gengster jalanan bukan..? ha..! yang sebenar nyer aku kenal mamat yg bwk kereta tu... dier tu baru abis spm... akak dier satu kelas ngan aku dulu... tp dier xknal aku... membuat kan aku rase mcm nak pedajal org di malam hari... jadi plak tu..! mamat tu muke dah pucat abis.. tp buat2 berani... aku sebenar nyer dah nak tergelak besar dah time aku sergah dier... tp ku tahan juga... kalo korg nak tau.. mamat tu kecik jer... kalo kire ikut nisbah aku ngan dier aku(1):(3)dier... tak ke kelakar name nyer tu nak bertumbuk ngan org lagi besar dari kau..? haiiihh...! bdk2 yg baru abis skolah skang nie diorg mmg xder civic minded... aku pon pelik... maybe mak bpak suke saman cikgu kot skang nie... ntah la.. tp akak dier baik jer... lawa plak tu..! aiseyh..! ke situ plak wanpok nie!

p/s: aku score 8 bijik goal dgn berbekalkan lutut palsu (lutut ta.ya.pa.waw. kate mak aku) dan badan yang semcm tong drum nie, sehinggakan member2 aku yang lain pecah otak untuk memikirkan name samaran aku, samada Puyol atau Maradona. mereka juga telah bertukar menjadi beruk utk durasi masa selama 5 minit kerana terperanjat beruk dan tidak percaya yang hebat itu adalah aku. setelah 5 tahun aku tidak bersukan, aku masih berbisa. (wanpok riak! booooo! pg mati la ko wanpok! blah ar! wanpok gile! wanpok badan mcm ikan paus beluga! blah ar ko wanpok! masyarakat benci ko la wanpok!)

okey2! aku blah!
("mereka" jeles dgn aku, siapa "mereka"? ntah! aku pon tak tau. mungkin benar kata "mereka" aku nie gila)

sadakallahhulazim...

Wednesday, June 17, 2009

Ganja + Lorong

smlm aku balik main futsal kat pandan perdana pkul 3 pagi...
abis main sbnar nyer pkul 12... lpak2 mnum dl... mapley tu bkak wrestling...
aku ngan mmber2 aku lyan ar... woman match plak tu... wuwuwuwuwuwuww..!
sdar2 dah nak pkul 3 dah... apa lagi... cpt2 ar byar... aku smpai umah dm pkul 3 tpat la...
ader jiran aku nie... mamat clubbing... dan mmber2 clubing nyer... (sory la wei, aku benci bdk2 clubbing nie) dier ngan mmber2 dier lpak dpn umah dier... rmai.. ader la dlm 9 org... aku lalu la dpn diorg... skali bau ganja la plak... mcm maner aku tau tu bau ganja..? aku knal sgt2 la sbb dl aku prnah try.. try jer... skali seumor idop... sambung balik...

aku mcm panas jgk la... diorg bleh bantai isap ganja kat lorong umah aku... bkn aper... elok2 mmber2 aku pon bleh lpak dpn umah aku, jap lagi dah xbleh dah... jiran2 ckp aku plak yg bwk mmber2 isap ganja...
knaper diorg wat port kat lorong aku nie... sbb lorong aku nie jln mati... at the end of the road bleh tmbus ke jln besar, tp kerete x lpas la... motor jer... diorg isap kat situ sb snang la... kalo polis rush diorg bleh lari kuat2...

sbnar nyer, diorg ni dah lame dah isap ganja kat lorong umah aku nie... tp aku senyap jer... tp makin lame makin meriah la plak... mule2 starting aku tgk 3 org... pastu jd 4 org... pastu jd 6 org.. skali trus 9 org smpai skang... aku jadi rimas ar... diorg kalo dtg masing2 satu kerete.. lorong umah aku nie dah ckup sempit dah dgn kerete yg sedia ade... diorg plak tambah kan sempit lagi... rimas aku... pastu smlm aku sajer la pg jumpa diorg... aku dtg trus kat mmber aku nie...

mmber: wei wannnnnn.. lame xnampak...! maner t'campak..?!
aku: ader jer.. ko jer yg xnampak... (see how it rhymes?)
mmber: nak prappp!(name lain utk ganja) tak wan..? gua ader nie....
aku: xperla, dah stop la.. aku xmain dah bnde nie...
mmber: abistu lu main aper skang...?
aku: aku main myspace, friendster, facebook, dll...
mmber: alamak lu ni wan.. wat lwak plak tgh2 hari bute nie..?
aku: ha..?! tgh hari..?! kpale hotak ko tgh hari, tgh mlm la ngok..!
mmber: sorry2... wa tgh high la... xbtol skit...
aku: waklu! ader ke org high dier bleh sdar dier high..? ko nie stim ker x stim nie..?
mmber: gua stim la beb..! ni kalo dpt dance nie, mmg awek2 dtg kat gua nie...
aku: aku xheran pon...
mmber: gua tau la lu main gitar wan... awek2 rmai sk kat brader2 main gitar nie... ckp baik2 skit.. lu bleh xheran plak..!(dgn nada yg marah)
aku: iyer ker..? aku xtau pon...
mmber: iyer ar... aritu lu main gitar kat dpn umah.. awek gua dgr... awek gua nak kat lu...! wat gua panasssssssssss jer..! (baru stim ganja dah bkak sumer rhsie umah tangge dier, blom mabok lagi)
aku: ha..? awek ko nak kat aku..? ha.. kim slam kat dier ek...??! (pastu trus belah)
mmber: lu agak2 skit bro...! wa tetak lu jap lagi..!

aku trus blah smbil menunjukkan jari tgh aku tnpa pndang kebelakang...

pagi td... lpas subuh... aku nak sidai kain... pkul 6 tpat... aku t'bau lagi bau ganja tu... aku tgk ke umah dier... xder plak... skali aderorg pnggil namer aku... rupe2 nyer dier isap dari dlm blik dier... kat ats... jgn ko jatuh kebwh sudah la bro... jap lagi aku gak yg ssah nak kene wat statemnt kat balai...

xpham aku diorg yg sk ganja nie... baik minum air daun ketum jer... hahahahahahahahaa...!

Saturday, June 13, 2009

When An Old-timer Hero Collapsed

sitting here all alone...
when the hero is no longer useful...
when the undisputed become disputed...
gets older and older on the 13th June...
but full with agony and sorrow...
alone by himself...
no one cares about him anymore...
but the hero will still remain as a hero...
he will be a legend...
someday...
if the hero can...
Happy Birthday Khairul Ikhwan...
and please...
don't be sad...
on this 13th June...

Sunday, June 7, 2009

Step Itu Tangga

smlm aku pr mancing...

pas2 balik pnat2...

dpt ikan byk woooo...

aku mlas ar nak update...

mlm aku pg lpak....

pastu mmber aku ader citer psl one of our frenz ader bkak blog...

tp aku xrpat ngan diorg nie...

diorg twinz...

aku tnyer la mmber aku...

dier wat blog psl aper...?

mmber aku ckp diorg nie design baju....

mostly baju2 aweks...!

and ape yg menarik nyer....

baju2 diorg bkn nyer digital printing...

lukis tgn sajer....

dan 100% hand made...!

diorg juge wat kasut...

korg bleh anta kasut2 lame yg dah out season koyak korg utk transformasi....

ha..! ingt prinsipal tiara jer yg bleh wat transformasi...!

kluar tajuk jap....

kalo korg nak lbih detail..

korg pg la kat blog mmber aku nie...

tanggastep.blogspot.com

kalo nak cpt lagi...

korg click jer link2 kat bwh nie...
aku bwk korg terus ke product diorg...

-kasut
-baju
-beg

support mmber aku nie wei..
hehehhhe...
terima kasih...!

Saturday, June 6, 2009

Desperated Student In The Exam












hahahaahahahahahhahaahahahhaha!
EXPAND
all these pictures if u wanna se it more clearly!

have a nice weekends, and spend ur time more with ur family.

Friday, June 5, 2009

Off To P.J. Right Now

aku nak pg p.j....
nak pulang kan bnde...
PI WIMAX yg spatut nyer aku pulan 2 bln yg lpas...
xberbaloi saper yg amik bnde nie...
slow giler....
korg jgn t'tipu ler...
bnde tu x stabil lg dier pnyer signal...
diorg pkai ltak jer....
panas plak aku....
hurmmm...
nak naik kete ker naik moto..?
aku plih moto...
snang...!
jln klang lame and federal highway..! here we come...!
knape we...?! sbb aku pg b'dua..! dgn co-pilot aku... APEK WEEEEEEEEEEEEEEEUUUUUUUUUU...!!!!!!

okey...
aku grak skang..!
WEEEEEEEEEEEEEEEUUUUUUUUUUUUUU..!

Hot Spring!

aktiviti mlm td, aku ngan crew2 pelepak tegar pegi kolam air panas...

name kolam air panas tu ialah, Selayang Hot Spring.

kat selayang, mmg ar kan.. xkan kat sekinchan plak kan..?

hahahahaha...

tp mmg best ar...

perghhhh....!

sgt syurga okey...!

kitorg gerak pkul 12 tgh mlm tepat!(punctuality is our priorit! hahahahaha.!)

lupe kan bhase inggeris aku...

aku org melayu...

smbung citer balik....

gerak mlm sbb best mndi air pnas nie mlm2...

tgh sejuk kan...

kalo ko dah xder keje sgt...

ko pg ler mndi siang2....

tgh2 matehari rembang tu, ha! elok ko b'rendam kat dlm air panas...

lpas tu msak.! ko sruh mmber2 ko mkn ko...!

hahahahahahaha...!

apsal korg x gelak...?! gelak skang..! saper x gelak aku tacing ngan dier..!

tempat tu mmg best ar....

utk korg pg rhat2 kan bdn korg...

mndi air panas...

release tension....

mmber2 aku smpai t'tido2 kat dlm kolam tu...

pnyer la feel dier....

hahahhhahaa...

lpas jer korg mndi nie....

korg akn rase bdn korg ringgan giler....

sgt segar...

balik terus tido...

aku pon dah ngantok dah sbnar nyer nie...

nak tido dah nie....

tp ader effect dier lpas mndi nie...

korg akan rase sgt lpar tahap dewe tgn 14 pnyer....

snggah mapley jap....

lantak meggi goreng telor mate...

pastu balik...

okey..

korg tgk ar gmbar aku mndi kolam air panas kat bwh nie...

penuh feel bukan...?

ha...!

aku ckp korg xnak pecaye..!


Wednesday, June 3, 2009

Hari Yg Malang

smlm...
hari selase...
pkul 4:30 a.m...
aku belum tido lg...
main2 ym ngan apek...
mmber aku...
beliau juga sgt hensem...
penuh dgn gaya, mutu dan keunggulan...
bosan tahap dewa telah m'buatkan aku mencabar apek pg lpak mnum ke kdai mamak bernama Mewah Bistro...
aku tau xder org yg ajk lpak minum pagi2 buta mcm tu..
tp aku buat....
apek sruh aku amik dier kat umah sbb moto dier dah kene blocked dgn kerete abg dier...
so aku pon start la moto aku utk pg amik apek kat umah dier...
lpas jer ambik apek..
aku terus bwk moto aku dgn laju nyer sbb xsbar nak melepak kdai mmak...
sedangkan itu lah aktiviti aku hari2 pada setiap ptg dan mlm...
okey...
odw utk ke kdai mmak tu, ader 4 traffic light...
traffic light pertama time aku lalu baru nak tukar warne jd merah, tp di mlaysia... merah adalah isyarat utk: YA! TEKAN MINYAK LAGI!....
traffic light kedua sudah sedia hijau menanti aku utk lalu, so xder masalah utk aku terus press minyak moto dgn laju.
traffic light ketiga adalah sedia ada merah, tp aku lnggar jgk, smbil bercakap sorg2 "ARRGGH..! LANGGAR JER WAN..! BKN NYER ADER POLIS PON PAGI2 BUTE NIE!" apek yg t'dengar kate2 aku td terus dgn bangge nyer m'buat bnyi siren polis m'gunakan mulut nyer... ya...! beliau bkn saja hensem dan kacak, malah beliau juge b'bakat utk membuat bnyi yg aneh2 belaka m'gunakan mulut beliau... aku juge turut serta memeriahkan majlis td...

weeeeeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuu...! weeeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuuu...!!!! thotttttt...! thoooottttt..!!

aku buat lagi kuat dr apek siap ader bnyi horn polis lg...
setiba nyer kami di traffic light terakhir, aku b'henti... sbb aku nmpak ader keter di blakang aku...

tibe2 kerete itu terus b'henti disebelah aku smbil b'kata "WOI! BERHENTI TEPI JAP!"
aku rase korg tau saper yg ckp tu...
iye... encik polisi tlah berjaya memberkas aku dgn apek yg konon nyer berlagak sprti polis yg hebat... tp mujurlah... syukur kpd tuhan... polis tu x dgr bnyi siren polis buatan aku dan apek...
kalo dier dgr.. habis aku dgn apek kene tido hotel xpyah byar, ko just kene call mak bpak ko je utk check out...
nasib baik polis tu xsaman... aku dah pning kpale nak pkir duit..
hahahahhaa...
polis tu tnyer kat aku mcm nie...

polis: apsal yg td ko langgar, yg ni ko x langgar..?
aku & apek: HA? HA?
polis: apsal yg td ko langgar, yg ni ko x langgar..?
aku & apek: HA?! HA?! (abg polis dah buat mk ganas dier)
aku: xder cik.. kitorg nak cpt... lpar sgt dah nie... mak sy pesan.. kalo lpar jgn tahan lame2 sgt... pg jer mkn...
apek: betul tu cik..!
polis: ko pg salin no casis moto ko skang... nah..! ko amik fail aku nie..!
aku: sy kene salin cik..?
polis:ha..! ko la..! apsal..?! no casis pon xtau kat maner..?!
aku: tau cik..! kat roadtax tu ader...
polis: ha..! bagus2..! bak sini ic korg..!

aku ngan apek pon t'kial2 tgu polis tu check record kalo2 kitorg nie ader kes dl...
t'nyata lah kitorg nie mmg baik... hahahahaa...

polis: nah..! ambik balik ic korg nie..!
aku & apek: terime kasih cik..!
aku: sy jnji xkan buat lagi..!

aku xpecaye ayat last tu kluar dr mulut aku.... haaahahaha...! apek siap gelak2 lagi..
lpas tu.. aku ngan apek pon terus lpak...

time aku nak hantar apek balik pulak... aku bwh la moto slow2 sb nak rase angin bayu embun pagi... smpai jer aku kat kawasan umah apek... tibe2..! WOOOOFF..! WOOOOFF..!! WOOOOFFF..!

apek: wei! wan! wan! wan..! dier kejar kiter wan..! kiwak la..! (smbil b'muka suspen dan peluk aku tahap kuat yg boleh m'nyebabkan usus perut aku pecah...)
aku: ha..?! (smbil toleh ke blkang)
apek: dier kejar kiter lagi wan! dier kejar lagi!
aku: ah..! anjing nie..! jauh nyer dier kejar kiter...! kuat pulak dier..!
apek: laju lagi wan..! laju lagi...!
aku: dah xbleh laju dah pek..! kiter naik bukit nie...!

tibe2 anjing tu terus stop.. dier xkejar dah... penat kot..

apek: ha..! tau pon ko penat..! anjing pnyer anjing!
aku: dah xder dah ke..?
apek: xder dah..!

aku dgn apek t'gelak giler babi lpas tu..
t'bahak2 smpai jiran2 apek nak t'jage dah..
aku mmg xbleh lupe kejadian semalam..
hahahahahaha...
sgt lawak..
hahahahahaahahaahhahahahahaha..!

Tuesday, June 2, 2009

aktiviti cuti skolah..!

cuti skolah tibe lagi..!!!
ha... adik aku yg blaja kat mrsm pon balik...
lengkap ler aku adik beradik ader kat umah...
ibu aku ckp dier kene pg care4 lpas nie...
askar2 dier sumer dah ader kat umah...
agak ssah biler dpt ank sumer laki, dan sume nyer nafsu kude biler mkn...
tp aku dah diet... hehehehehhe...

opah dtg k.l....
mak su yg bwk...
so kitorg wat mkn2...
ibu b'hempas pulas msk...
nasib baik auntie aku b'baik hati utk dtg awl..
tlg ibu msk...
chantek..!
hahahahaha..
keje aku..
beli ais, soft drinks b'botol2, beli ais krim, beli buah, lg aper yg aku beli ek..
lupe la plak..
hahahaha...
aktiviti mkn secare beramai2 sgt best...

psssstttt...!
aku ader cuzun mk mck clark kent superman tu...
ader sape yg berminat...?
hensem beb..!
org rmai pnggil dier superman...
hahahahaha...
tgk gmbar no.3, yg pkai spect tu...
sblah ayah aku...
itu lah beliau...
nnt kalo ader gmbar yg lbih jelas aku tnjuk kat korg ek..!
hahahahhhahaahahhhah..!

Saturday, May 30, 2009

Aku Rndu Mmber2 Theater Aku

hahahahaha...


aleeya, sally, anny... thanks a lot guys... aku ingt korg smpai mati.. hahhahaha...

three stooges: paan, wan hensem, togepi

aku rase mcm nak main utk teater lagi ler... tp ader lg ke lpas nie...?
bdk2 nie sumer dah nak abis dah...
aduh.... togap...! jom kiter wat teater kiter berdua jer..!
ader bran xder bran...?
hahahahahahaha...

Friday, May 29, 2009

Living A Life As A Single Guy

aku rase...
hidup aku skang mmg lain...
pusing 180 degree...
xder 360 degree, sbb kalo ko pusing 360 degree ko akan berada di tmpat yg same...
get it...? xpham xper...
teruskan...
tp btol la...
hidup berubah...
aku mmg t'rase sgt2 impak dier...
sblum nie aku bahagi mase aku 20% for kwn2, 30% for my OWN FAMILY!, and another 50% for HER...
i spend half of my day with her... just imagine... parents bz... masing2 kuar awl pagi blik lewat mlm...
kurang kasih syg kot aku nie...
sedih ar....
td aku pg tgk movie ngan mmber2 lame aku kat pavillion...
midnight movie...
citer TERMINATOR SALVATION...
diorg still ajk aku tgk wayang even aku slalu tolak ajakan diorg...
aku agk terharu...
aku tolak bkn sbb ape, sbb nnt aku nak pg tgk dgn DIA...
malas la plak nak tgk wayang smpai dua kali for the same movie all over again...
tp kali ni aku follow diorg...
diorg smpai t'kejut giler aku nak follow...
aku sndri pon t'kejut diorg t'kejut...
hahahahhaa..
jd karam sing walia jap...
tp tu la..
now, baru aku sedar... aku blajar bnde baru...
love is such a game, broken all the same...
aku lg hargai kawan dr kekasih...
bkn ape...
dua2 aku bleh hargai...
tp biler dah jd mcm nie...
org yg pernah kiter kasih dl xnak b'fikir secara matang, aku dah x hargai hubungan tu lg...
friendship will last forever no matter what...
but, a serious relationship will depends on ur own situation and how u deal with it....
aku baru sedar skrang...
aku bagun dr tmpat aku t'jatuh...
aku akn cube utk repair diri aku lpas nie...
peoples change...
and this will make u a batter person in life and be more mature...
enough said..!
sigh~

Thursday, May 28, 2009

Barcalona! Barcalona! Barcalona!

aku puas hati...!

team aku mnang mlm td...!

aku pg tgk kat NZ wngse maju...

giler happening ar tmpat tu...


dr dulu aku tgk bola kat situ...

puas hati...!

barcalona klahkan MAN.U...!

hahaahahahahahahahha...!

aku puas hati...!

suare pon dah hilang nie....

aku xbleh ckp ape pon...

senyap jer...

tp hati suke giler babi...!

yahhhhhooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!

Wednesday, May 20, 2009

Prime Time Debut For My 2nd Song

sory la kalo xsedap...
lagu nie lagu sedih...
aku try record lagu nie 25 kali...
bnyi buz ym la... mak aku pnggil la... ayah aku pnggil la... adik aku jerit2 dlm umah la... aku mengalir air mate time nyanyi lg ni la(wat2 xpham sudah)...
ats sbb2 tertentu...
kalo x jelas sory la...
nnt aku dah kuar EP korg beli ek..
aku kasi jelas sumer nyer..
hahahaha...
poyo jer..
angan2 tinggi...
korg doa kan utk aku k...
part yg aku bebel2 kat blkang tu korg jgn dgr..
korg wat2 xpham jer...
jgn dgr aku bebel...
layannnn....

video

if i had an opportunity

if i had an opportunity to kill someone or a "pack" of brother...

i will kill these three son of a ****h!


credit should be given to google for this shit. if not state someone will start doing an investigation. go! go! go! horotio wannabe!

i don't know why...

but better not let them make a tour here in malaysia...

or...

somebody gonna get hurt really bad..!

mwahahahahahaha...!!!! (evil laugh)

Tuesday, May 12, 2009

WOW..!

hurmmm...
camner nak mule ek...
ha..
camni la...
dah baper hari aku x update blog aku nie kan...
sbb nyer...
aku jg adik aku kat hospital...
adik aku masuk wad...
suspek denggi....
arini br aku ader mood nak update...

lagi satu..
mmber aku dah dgr lagu yg arianna tulis tu...
dier mntak aku perform kat cafe mmber dier kat setaiwangse...
ader la dgn artist2 indie yg lain...
aku ckp relaks dl...
aku tgh wat lagu second aku..
xkan nak pg main satu lagu jer kan..?
ha..
so..
aku postponed ler peluang aku tu...
xper..
psal mmber aku ckp dier mmg ader setiap ari jumaat...
aku pon okey jer....
lg pon..
aku kene jg adik aku..
jg umah plak kalo shift parents aku yg jg adik aku...
kinda' busy lately...
but, will resume writting here a.s.a.p.

p/s: kudos to arianna for the lovely lyrics...

Wednesday, May 6, 2009

Ko Bagus Sgt...?

pnas btol la...
dah la kat k.l. skang nie tgh panas giler cuace dier...
ko tmbah kan lagi panas aku nie...
kalo ko nak curik lagu tu...
ko curik jerla...
xpyah la ko nak poyo2 tnjuk bagus ko...
kalo ko ckup bagus ko tulis la lagu sndri...
ko wat lyric sndri...
tp kalo btol la ko nak curik lagu tu...
aku xder hal la...
aku bleh buat 10 lagi lagu yg baru...
lg sedap dr yg ko nak curik tu...
aku xder hal...
mmber2 aku sume tau tu lagu aku...
dan aku yg nyanyi...
melody tu melody aku..
lyric jer bkn...
aku x'tkilan sgt la...
kalo ko bagus sgt..
ko amik lagu tu..
ko wat EP or DEMO ko pkai lagu tu...
aku nak tgk..
jauh maner ko bleh pg...
sah2 ko kene pijak kat maner2 gig..
poyo sial ko nie...
ko br nak UP ke aper..?!
ish..!

Wednesday, April 29, 2009

Akhirnya 2 in 1

Akhirnya 1

esk last paper aku...
electronics...
owh carry mark nyer sgt teruk...
aku xpham la knape kene amik subject nie...
padahal subject nie bdk electrical pnyer...
bdk mechanical plak kene amik...
jgn kate subject electrical...
subject civil pon kitorg sapu gak...
aku pon xpham knape...
kpd sesiape yg nak amik mechanical eng...
korg lupekan jela hajat korg tu...
aku dah rase sengsare nyer...
wawawawawawawawawa...

Akhirnya 2

aku dah siap satu lagu...
lagu kali nie 100% aku pnyer...
melody dan lyrics aku yg tulis...
kalo masuk anugerah juare lagu nie...
kalo mnang mmg mkn sorg ler aku...
ngeh ngeh ngeh...
beranggan lebih ko wan...
btul ckp org...
biler kiter dlm fasa sedih...
mcm2 bnde kiter bleh wat...
so...
aku akn upload lagu tu nnt kat sini...
time cuti nnt...
korg tgu jerla k...
tajuk lagu:
5 DAYS


WOW..! ESK LPAS PAPER AKU BLEH BALIK...! CANTEK AR..! CUTI 3 BULAN...! WUWUWUWUWUWU..! ™

Monday, April 27, 2009

It's All About Dreams

I dreamed a dream in time gone by
When hope was high
And life worth living
I dreamed that love would never die
I dreamed that God would be forgiving
Then I was young and unafraid
And dreams were made and used and wasted
There was no ransom to be paid
No song unsung, no wine untasted

But the tigers come at night
With their voices soft as thunder
As they tear your hope apart
And they turn your dream to shame

She slept a summer by my side
She filled my days with endless wonder
She took my childhood in his stride
But she was gone when autumn came

And still I dream she'll come to me
That we will live the years together
But there are dreams that cannot be
And there are storms we cannot weather

I had a dream my life would be
So different from this hell I'm living
So different now from what it seemed
Now life has killed the dream I dreamed.

please... go through all these words... then you all will understand how i feel right now...

Sunday, April 26, 2009

Dear Allah


oh my ALLAH...
i know that i used to betray you...
i know i used to make many mistakes to you...
i do all that since i take a first step on your earth...
i am, such a loser...
never thinking whatever i was doing...
i know i only called and pray upon you only when i am in trouble...
but please ALLAH...
please forgive me...
please guide me...
please show me the way...
in order for me to survive through all these obstacles...
please ALLAH...
even though i have already know that i will be there, inside the lowest class of your slaves during your judgment day...
but please ALLAH...
i am begging for your mercy..

amin...

Saturday, April 25, 2009

~Symbols~

korg nak bg entry korg menarik...

ni ha..

aku copy paste jer...

care nak gune...

korg tkn butang Alt, jgn lepas...

masuk kan nombor utk setiap simbol...

lpas tu br lpas butang Alt...



Copyright (©) is Alt, 0, 1, 6, 9

Trademark (™) is Alt, 0, 1, 5, 3

Registered (®) is Alt, 0, 1, 7, 4

Bullet (•) is Alt, 0, 1, 4, 9

Ellipsis (...) is Alt, 0, 1, 3, 3

"EN" Dash (–) is Alt, 0, 1, 5, 0

"EM" Dash (—) is Alt, 0, 1, 5, 1

Pound (£) is Alt 0, 1, 6, 3

Cents (¢) is Alt, 0, 1, 6, 2

One-half (½) is Alt, 0, 1, 8, 9

Smiley face is Alt, 1

Heart is Alt, 3

Diamond is Alt, 4

Club is Alt, 5

Spade is Alt, 6

Bullet is Alt, 7

Bullet is Alt, 8

Music Notes is Alt, 1, 4

Sun is Alt, 1, 5

Wednesday, April 22, 2009

Kenape Xder Gap..?

aduh mak ai...

aku bnci giler biler peper aku xder gap...

xder masa nak study...

adohhhh...

ini lah keburukan biler sk study last minit...

bwh mate aku naik bengkak dan amat hitam skrang nie...

tp xper...

cuti 3 bln nnt...

aku nak tido puas2...

aku nak tido lame utk balas dendam balik...

hahahaha...

bleh ke mcm tu..?

p/s: aku mmg lahir mate dah lebam skit... dgn x ckup tido nie... korg just imagine la mcm maner lebam dier... aku mlas nak ltak gmbar... kang korg geli plak nak tgk blog aku... terus kurang duit tabung nuffnang aku... hahahahaa.. bleh mcm tu..?!

Saturday, April 18, 2009

Orang Perak Jer Yang Paham..

arini aku nak nyembang dlm loghat perak...
tadi... lepah jer kume balik dari library... kume bukok ler facebook... kume nengok ader oghang bote nyuruh kume jawab quiz loghat perak.... atey.. maner mau nyer... kume skolah anderson ipoh dl... tingkat 3... tingkat 1-2 smk iskandar syah, parit... telajak kume dah malabun perak nie... kume nak ceritey la pasa mcm maney kume bleh tau ckp perok nie... okey... mok ngan apak kume org perak... mok kume org parit... apak kume org botey kanan... kume skolah kat saney dulu.. mmg cayior ler loghat nyer..! haaaaa... kome tau aper keputusan quiz nyer...?
"elok bebenor ler tu! kamu mmg oghang perok piyor!" hahahahaha.... bangge bebenor kume dgn keputusan nyer...
susoh juge soklan2 nyer... naik tumpo kume njawab nyer... nyarih x jegang rambut kume... udoh ghope kene karan... kume ader juge bace komen yg di tingga deme yg lain... kume nyongin sorg2 biler bace komen yop sorg nie...

pada suatu pagi suboh sepi'e, mase tu nampok samor-samor mok pegi merket beli sayor,adek nok ngikot mok tak bagi.Kabonyer, karang mok beli baju attromen.Biler mok balik daghi merket,adek merampuih ngumbah-ngumbah sembei,pasei mok silap beli baju supermen.Kate adek ' oghang nok baju atromen juge-juge,tak sio pakei baju hero spenda kat luor rope ni uhuk..uhuk..'

org perak btol paham la aper yg aku sembang nie...

this shit really make my day!
i laughed like hell man...!

Thursday, April 16, 2009

PC aku Ni Ade dadah

aku xstudy lngsung...

byk aku habiskan mase kat dpn pc aku nie...

abis la aku sem nie...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..!!!!!

tolongggggggggggggggggggggggg..!!!!!!!!!!

Wednesday, April 15, 2009

X jadi la

aku xjadi nak ttup blog aku....

mmber aku ckp jgn...

rmai ckp mcm tu...

diorg ckp aku bleh wat blog utk byk bnde...

utk perjalanan music aku plak...

diorg ckp aku bleh wat lagu kat sini dan jual kat sini...

aku xtau la...

tp aku akn cube...

cuti sem nie aku akn giat bermuzik...

memandangkan aku cuti lame tahap dewa...

korg akn jd pndengar exclusive utk lagu2 aku...

lagi pon..

mood aku skrang nie bleh buat aku cipta lagu yg amat byk...

melody bertimbun2 dlm kpale otak nie...

thanks u guys...

Monday, April 13, 2009

keputusan aku

aku nak tutup blog aku...

aku nak bina hidop br lpas nie..

aku xnak ingt aper2 dah..

stiap kali aku bkak blog aku..

mcm2 aku pkir...

aku jd sedih...

blog nie jd tmpat aku citer sumer bnde2...

dan aku xnak aku citer sumer bnde kat sini habis2an...

nnt aku akn jd lg sedih...

aku xnak...

so...

to all my readers...

sorry k...

aku still akn bc blog korg...

aku akn jd silent reader....

thanks...

Saturday, April 11, 2009

Movie Marathon

aku beransur pulih...

semalam aku kluar ngan tim n krys...

pg tgk wayang kat damansara...


first movie: Friday The 13th


aku saran kan korg xpyah tgk ar citer nie...
ntah ape2 ntah...
seram mmg ar seram...

tp ntah ape2..
menyampah plak aku...
xpyah tgk ar..
buang duit korg jer...

second movie: Knowing


cerita ni best thap gaban...!
korg wajib pergi tgk citer nie...
aku bg 4 dr 5 bintang...
citer dier psal satu malapetake nak jd kat bumi...
pd thun 1959, ader sorg budak nie dpt tahu psal malapetake nie...
sbb ader bnde2 entiti yg bisik nombor2 kat telinge dier...
dier pon tulis la nombor2 tu dlm kertas dan masuk dlm time kapsul...
50 thun lpas tu time kapsul tu pon di bkak balik...
dan nombor2 yg di tulis kat dlm tu dpt la kat nic.cage...
nic.cage cube utk tafsir nombor2 tu...
biler dier tahu jer maksud nombor2 tu, sumer nyer dah terlambat...
aper yg jadi lpas tu..?
korg nak tau..?
ha..
pg tgk la....
citer nie mmg berbaloi la kalo tgk wayang...
jgn la korg bli cd haram...
kalo xbest baru la korg tgk kat cd haram..

luahan hati: hati baru nak sejuk, tibe2 terbakar balik dlam panggung biler ader sorg laki lembut yg ckup annoying xreti ddk diam kat blkang aku. kaki dier tendang2 krusi aku. betul2 bersila panggung beliau. nasib baik aku sabar. kalo x semua org dlam wyang tu tgk citer action live pnyer.

Sunday, April 5, 2009

Sukar

harapan...

mengharap...

impikan...

kerap terbit dalam komputer pemberian yg ESA...

tetapi aku diajar dari kecil...

tidak semua yang kita hendak akan jatuh ke riba...

harapan, mengharap, impikan...

sekiranya kita dapat ia...

bersyukur lah kita hendaknya pada yg ESA...

aku masih mencari diri aku...

cuba utk menperbaiki apa yang baik pada diri aku...

beberapa detik yang lepas...

yg ESA uji aku lagi...

DIA menguji kesabaran aku...

DIA membalas kembali dendam NYA atas perbuatan silam aku...

aku terduduk kejang selepas menerima pembalasan...

tunai di muka bumi oleh yg ESA...

DIA maha adil...

selari masa nya aku terima pembalasan dari yg ESA...

aku hampir-hampir berang...

nak aku pekik kan saja...

tp aku masih ada kewarasan dihati...

sekarang baru aku sedar...

beza antara waras dihati...

dan waras di akal...

cukup berbeza...

sekarang aku sedang berfikir...

hendak aku tolak rancangan asal dan bina rancangan baru...

atau...

setia dengan rancangan asal dan memperbaiki...

sebelum ini aku sering kali tidak memikirkan sesuatu yg serius...

aku hanya bergelak dan berketawa...

masih mencari....

In A Seacrhing Phase

from now on...

i will be using the title shown above...

what had happened to me lately...

buat aku sedar...

buat aku berfikir...

aku masih mencari diri aku yang sebenar...

i know it is hard...

but it is even harder to ignore it...

no more happYness...

in da mood to find my true self...

-fin-

Thursday, April 2, 2009

Kenapa?

habis keringat,
habis kudrat,
penat jerih,
memamah sedikit demi sedikit tulang empat kerat.

kenapa aku disini?,
kenapa tidak berjuta yang lain?,
kenapa dialam sana aku hebat,
tetapi tidak disini?.

kenapa?

diri menyuruh untuk berubah,
qarin tersenyum setuju,
akal hanya mendiamkan diri,
jangan aku tanya pada nafsu,
akan di bantahnya sama sekali.

masih aku mencari jalan hidup aku,
siapakah aku sebenarnya?,
kenapa aku masih mecari-cari?,
sedangkan aku masih boleh melawan dan memaksa,
aku boleh memaksa supaya akal juga tersenyum seperti qarin,
aku boleh melawan nafsu supaya padamkan "bantah" dalam kamusnya,
dan memaksanya supaya duduk bersama dengan qarin dan akal.
aku juga punya ilmu tentang kuasa yang kudus lagi ESA.

semalam,

nasib datang melawat aku,
ketika aku masih terawang-awang,
menunggu untuk mati seketika,
nasib membisik ke telinga ku,
bisikannya terus di dengar,
di dengar oleh nafsu yg ketika itu sudah tunduk,
lantas bingkas dia bangun,
menjerit melolong,
memarahkan nasib,
lalu aku menyuruh nasib pergi,
sebelum takdir datang,
memukul nasib menggunakan rantai api.

takdir tiba,

dia datang dengan penuh senyuman,
senyuman yang menenangkan,
aku tenang,
lalu dia berbisik di telinga ku,
"makhluk tiada kuasa, yang ESA berkuasa"
"jangan bergantung pada makhluk, bergantunglah pada yang ESA"
lalu takdir pun pergi,
sambil meninggalkan bayu harum,
membuat kelopak mata ku terpejam.

~nyanyian cengkerik malam telah membuatkan aku lena~

Sunday, March 29, 2009

Dr. Jakyll And Mr. Hyde

smlm hari persembahan...

sumer nyer jln ngan lancar..

hehehehehe...

trime kasih kpd en.togap utk gambar2 ini...

byk lagi gmbar sbnrnyer...

ader beratus2...

xlrat la nak ltak sumer...

wakakakaka...

aku citer skit...

play ini adlah keje bdk TESL kat uni. aku...

diorg kene wat play psl novel yg bdk2 skolah mnengah blaja...

pada hari yg same ader play utk phantom of the opera gak...

dan of coz la penonton nyer adlah bdk skolah sekitar area selangor nie....

hahahahaha...

rmai jgk...

very supportive la bdk2 skolah tu...

diorg enjoy giler time tgk play tu...

aku pon enjoy....

hahahahha...



ni aku pnyer crew pass... see, ader namer aku kat situ...

hehehehehehehe...
dkt ngan aku tu harvey namer dier...

dier main harmonika utk aku...

dier nilah director utk teater nie...

seorg yg amat berdedikasi dan disiplin...


time nie dah abis... nak perkenalkan crew...

aku kat hujung skali tu... bkn nie jer...
ha... ni dier full crew nyer...

rmai kan...?

mmg puas hati ler play nie...

posing maut brader nie...

poyo maut pnyer....

hahahahahaha...

ni jer la...

byk lagi sbnar nyer aku nak tnjuk kat korg...

tp yg penting aku mmg puas hati dgn teater nie...

thanks guys sbb jmput aku...

-tamat-

mase utk blaja plak...

Saturday, March 28, 2009

Aku Join Teater

sorry la aku x update...

bz lately...

korg bc tajuk pon korg dah tau aper aku buat kan....

hahahaaha...

but i'm not one of the cast....

i'm only the musican in this particular play....

a musical play of dr.jekyll and mr hyde...




classic...!

the show is tomorrow...

hahahahaha...

abis beban aku lpas nie....

Thursday, March 26, 2009

Aku Buat Lagi!

Upcoming song....
Jammed session with fendy...
Spoiler for the upcoming music...
Wait for our EP...
Will come out soon...


video

Melody by: Wanpok
Lead by: Alif Affendi

Just listen to this Campus Lullaby

Wednesday, March 25, 2009

SAKIT

meleleh jer...

biler sedut hingus....

urat di pangkal hidung seolah2 menarik sampai ke otak...

nak ku lelap kan mate....

setiap 2 minit aku terjage...

bersin utk 4-5 kali...

tisu dlam kotak drp penuh trus abis...

apa lg... lengan baju la jwb nyer...

tekak aku sakit stiap kali nak telan air liur...

umpama menelan pisau lipat jer...

sakit dier allah sajer yg tahu....

bdn rase mcm nak t'putus 8...

stiap kali aku bgun....

msti ader jer bunyi2-an dr tulang aku...

dah reput agak nyer aku nie...

ni semua sbb....

aku mnum ais kacang tatkala hari tgh panas terik...

aku dah ckp kat kau...

aku xbleh mnum bnde yg t'lampau sejuk time panas terik...

nnt tekak aku pecah....

knaper ssah sgt ko nak pham ha...?!

ish...!

Tuesday, March 24, 2009

Motivate utk diri ku...

ni adlah wallpaper pc aku...

aku wat ni khas utk diri sndri....

utk motivate aku supaya kmpul duit...

utk aku beli binatang yg aku ltak tag coming soon tu...

hurm.....

kalo la aku b'jaya kumpul...

kalo x b'jaye mmg ayah aku ler yg jd mangse nyer...

hurmmm.....