Sunday, March 29, 2009

Dr. Jakyll And Mr. Hyde

smlm hari persembahan...

sumer nyer jln ngan lancar..

hehehehehe...

trime kasih kpd en.togap utk gambar2 ini...

byk lagi gmbar sbnrnyer...

ader beratus2...

xlrat la nak ltak sumer...

wakakakaka...

aku citer skit...

play ini adlah keje bdk TESL kat uni. aku...

diorg kene wat play psl novel yg bdk2 skolah mnengah blaja...

pada hari yg same ader play utk phantom of the opera gak...

dan of coz la penonton nyer adlah bdk skolah sekitar area selangor nie....

hahahahaha...

rmai jgk...

very supportive la bdk2 skolah tu...

diorg enjoy giler time tgk play tu...

aku pon enjoy....

hahahahha...



ni aku pnyer crew pass... see, ader namer aku kat situ...

hehehehehehehe...
dkt ngan aku tu harvey namer dier...

dier main harmonika utk aku...

dier nilah director utk teater nie...

seorg yg amat berdedikasi dan disiplin...


time nie dah abis... nak perkenalkan crew...

aku kat hujung skali tu... bkn nie jer...
ha... ni dier full crew nyer...

rmai kan...?

mmg puas hati ler play nie...

posing maut brader nie...

poyo maut pnyer....

hahahahahaha...

ni jer la...

byk lagi sbnar nyer aku nak tnjuk kat korg...

tp yg penting aku mmg puas hati dgn teater nie...

thanks guys sbb jmput aku...

-tamat-

mase utk blaja plak...

Saturday, March 28, 2009

Aku Join Teater

sorry la aku x update...

bz lately...

korg bc tajuk pon korg dah tau aper aku buat kan....

hahahaaha...

but i'm not one of the cast....

i'm only the musican in this particular play....

a musical play of dr.jekyll and mr hyde...




classic...!

the show is tomorrow...

hahahahaha...

abis beban aku lpas nie....

Thursday, March 26, 2009

Aku Buat Lagi!

Upcoming song....
Jammed session with fendy...
Spoiler for the upcoming music...
Wait for our EP...
Will come out soon...


video

Melody by: Wanpok
Lead by: Alif Affendi

Just listen to this Campus Lullaby

Wednesday, March 25, 2009

SAKIT

meleleh jer...

biler sedut hingus....

urat di pangkal hidung seolah2 menarik sampai ke otak...

nak ku lelap kan mate....

setiap 2 minit aku terjage...

bersin utk 4-5 kali...

tisu dlam kotak drp penuh trus abis...

apa lg... lengan baju la jwb nyer...

tekak aku sakit stiap kali nak telan air liur...

umpama menelan pisau lipat jer...

sakit dier allah sajer yg tahu....

bdn rase mcm nak t'putus 8...

stiap kali aku bgun....

msti ader jer bunyi2-an dr tulang aku...

dah reput agak nyer aku nie...

ni semua sbb....

aku mnum ais kacang tatkala hari tgh panas terik...

aku dah ckp kat kau...

aku xbleh mnum bnde yg t'lampau sejuk time panas terik...

nnt tekak aku pecah....

knaper ssah sgt ko nak pham ha...?!

ish...!

Tuesday, March 24, 2009

Motivate utk diri ku...

ni adlah wallpaper pc aku...

aku wat ni khas utk diri sndri....

utk motivate aku supaya kmpul duit...

utk aku beli binatang yg aku ltak tag coming soon tu...

hurm.....

kalo la aku b'jaya kumpul...

kalo x b'jaye mmg ayah aku ler yg jd mangse nyer...

hurmmm.....


Once Upon A Time

Aku bosan ar mlm nie...

xder wat aper2 pon....

aku belek2 folder gmbar aku...

ader byk gmbar...

aku nka share ngan korg... tp nnt2 la...

hehehehe...


tibe2 aku t'nmpak gmbar nie....

gmbar aku time sem 1 dl...

hahahahahha...

mmber2 aku rmai yg t'kejut knape rmbut aku mcm nie....

hahahahhaha...


korg tgk jerla...

jgn gelak....

aku dulu aderlah afro...

hahahahahahha...

ni rmbut aku smula jadi...

xder pg wat kat maner2 salon...



p/s: jgn korg puja gmbar lelaki berambut kembang ini... kini beliau sudah berambut pendek...

Monday, March 23, 2009

Hurmm... Taylor's...

lpas nie aku nak beli binatang nie plak...!

hahahahahaha...!!!!!

tgu la nnt...

bnyi binatang nie sgt seksi ye..!!!!

aku sgt suke...!!!!

harge dier..??? owh..! xpyah la korg nak tau...




Smalam Aku Kluar

smlam aku lpas gian...
aku kluar gak ngan tim...
nak lpas geram...
jln2....
pusing kl...

maaf kpd arianna sbb dier msg aku byk kali kat cbox n ym aku...
tp aku xreply...
sorry yer arianna...


at first we were in subang...
tgu adik tim dtg jmper kitorg...
kitorg nak pg jumper org yg jual aprtment kat area subang nun...
deret2 mesiniaga pnyer building tu...

tim nak beli apartment...
kaye kan beliau...?
dan beliau masih single....
ngeh ngeh ngeh....

tp mlang nyer dah sold out...

aku ngan tim pon grak la pg kl...
naik teksi...
aku, tim dan adik nyer...
owh...! kitorg kutip adik tim kat subang...
nanang namer dier....

kitorg b'3 pon jd bujang kembare la kat kl smlam...
pusing pavilion... pg kdai converse...

nanang bli kasut... aku beli stoking...
tp gmbar xder....
aku trus pkai stoking tu...
xder mase dah.. kaki aku dah melecet sbb pkai stoking bola....
hahahahaha...
stoking bola tu aku straight buang ke dlm tong smpah kat pavilion tu...
kpd makcik cleaner... sy mntak maaf yerk...!
erkkk.!!! hahahaha...


pastu kitorg pg mkn kat madam kwan...
hahahahahaha...
mkn smpai mati...
byk giler mknan dier...
first time aku mkn x abis...
aku order nasik bojari dgn cendol....
ni ha ruper cendol tu...


gmbar nasik bojari xder... sbb smpai jer nasik tu aku trus mkn...
hahahahaaha...
tp penyudah nyer x abis...
hahahahahah..

time mkan kat situ ader la sorg awek waiteress nie...
dier asyik ler usha aku....
xtentu hale aku di buat nyer...
asyik nak t'cekik jer...
hahahahaha..
tp aku cool jer...
aku usha jer dier...
dier usha aku blik....
dier dtg kat table aku sbb nak angkat pinggan kitorg...
aku usha name tag dier...
rina (trainee)
hahahahaha...
mmg aku pg mkn situ lg la lpas nie...
hahahahahaha...

kitorg grak kluar dr pavilion pkul 9 lbih...
nak kene jln kaki pg pudu sblum pkul 11...
last bus pkul 11....
kitorg snggah jap kat faderal hotel...
utk melabur....
hahahahaha...
lamer giler aku ngan tim kat situ...
kasi puas2 pnyer labur...
wahahahahahaha...

smpai umah jer pnat giler...
psal kitorg lpak mapley dl...
tgk bola...
hahahaha..
MU klah..!
pdan mk..!

Saturday, March 21, 2009

Prime Time Debut

Sticky mode!!!!!!

First thing first,
i would like to say many thanks to Bvlgarigirl for the lyrics u had sent to me...
i appreciate it a lot...
i don't know how to thank you...
but many thanks to you arianna...
this is the prime time debut for my song...
but there is a little bit out of pitching here and there...
need a lot to improve...
not actually a good guitar playing by me...
but i will try my best to improve this song time by time...
i will try to record a second one and post it in here...
feel free to drop some comments or critics...
i need your comments and critics very badly...
so that i can improve this song...
nothing much to say...
hope all the readers enjoy with this video...
thanks again...
video

Wednesday, March 18, 2009

Arghhh..!! (Versi 2)

aku rase aku nak quit blaja...
nak jual burger tepi jln...

aku rase mcm nak bnuh org arini...
sbb sifat tnjuk2 pndai ko tlah memalukan aku dlm klas...

panas dihati masih terase...
aku xkan slahkan lecturer sbb malu kan aku...

mmg slah aku sbb x study....
tp... kalo ko x tnjuk2 pndai, aku xkan kene...

tp aku bangge dgn diri aku....
aku buat jgk kat whiteboard soalan tu...

siap bg sumer classmate pham lagi...
pak2 arab dlm klass pon sumer pham...

drp dier..! buat2 tau...!
padahal habuk pon xder..!

pastu glak2 lpas aku kene blik pg tmpat ddk aku...
ish..! aku mrah bkn sbb lecturer malukan aku...

aku mrh sbb ko brlagak pandai...
pastu ko glak kan aku mcm xder aper2 yg t'jadi...

argghhhhh....!!!!
aku nak masuk af or oiam or gangstarz or blast-off etc...
xnak blaja dah...
sbb nak kene hadap mk ko lg 2 thun...!
buat aku menyirap darah jer..!
grrrrrr...!

p/s: tggu berita dlm berita harian esok.
"seorang pelajar, mati disula menggunakan batang mop lantai mak cik cleaner di sebuah universiti tempatan semalam. beliau dijumpai mati dengap penuh kesan belacan di muka, rambut, dan saluran najis."

Monday, March 16, 2009

Thousand Thanks to All The Readers and Followers

here...
i want to say a thousand thanks and to the infinite...
for supporting me...
for lending your ears to my music...
i appreciate it damn much...
for all the comments...
thanks to:-
-bvlgrigirl
-pengemis ilmu
-mat ijam
-kurek
-danial
-bobo
-man
-padon
-farid
-sepet
-ceeramon
-kak allis
-aH Lian~@cik ian cumel
-dafFodiLs (",)
- c4r|~z@fr4|\|
- Elle Ahmad
-
~the.adibah~
-
Changkol Karat

and all the silent viewers...
thanks for watching my video...
looking forward to make more song in the future...
this is the most worthing thing happend in my life...
hope you guys love the song...
thanks...
it's my privilege to be here...
thanks for all the supports..!
love you guys..!

Sunday, March 15, 2009

Cover Line Yg X Menjadi

aku nak citer nie...
td aku blik naik bas...
dr kl ke umah sewe aku...
smpai jer kat bus stand area umah sewe aku tu...
hujan lebat giler...
siap ader petir landing kat sblah bas lg...
mak oi... gengster btul...
smpai kat bas stand tu...
aku pon tgu la...
bg semua org trun dl..
pasal aku bwk gitar aku...
snang skit nak kluar kalo ko org last skali...
iyer la... harikan hujan...
licin2 nie..
kang t'jatuh kat tngge bas kan ker malu...
hehehehehe...
aku pon kluar la dr bas tu...
ahhhh.... selamat... x t'jatuh dr tngge bas...
aku trus b'lari nak teduh bwh bas stand dgn mk bangge...
br jer aku nak msuk bwh bumbung...
aku pnyer kaki tersangkut...
argggggghhhhh...!!!!!!
tidak...!!!!!
aku trus t'langgar sorg uncle india...
aku ckp sorry kat uncle tu..
dier ckp xper...
aku bg alsan kasut aku mmg licin biler basah2 nie...
alasan aper tu..????
hahahahaahhaa...
tibe2 uncle tu jwb balik...
"bkn la adik, td adik sudah masuk itu longkang kecik... uncle nmpak adik pnyer kaki t'gelam masuk dlm juge..."
aku tgk blik kaki aku...
a'ah...!
mmg dah basah..
abis kasut aku bsah...
smpai stokin2 skali bsah...
malu nyer aku ngan uncle tu...
huuhuhuhuhuhu...
kaki aku t'masuk dlm longkang kcik kat tp bas satnd tu..
aku maner nmpk... dah pnoh dgn air.... aku pon peduli aper time tu..
trus nak lari jer...
maner sdar...
tp aku malu giler ngan uncle tu..
dah la aku lnggar dier...
pastu aku tipu dier lagi sbb aku ckp kasut aku licin...
arggghhhh...!!!!!
uncle..!!!! i'm sorrry..!!!

Saturday, March 14, 2009

Esk aku sibuk..!!!!

esk hari sabtu....
aku sedikit bz...
sbb...
akak sepupu aku kawin...
tp yg xbest nyer dier kawin kat dewan..
aku sedikit kureng biler kawin kat dewan nie...
xbleh masuk blik dan tido...
kalo kat umah bleh lari dr wat kejer dan tido...
hahahahahahaha....
aku tlah ditugaskan utk jg bhagian ais kacang dan cendol...
aku kene jg dgn beberapa org sepupu aku...
hurmmm..
aku dah tau dah aper jwatan aku esk...
seorang MANDO.!!
ya.. aku hnyer akn m'arah dan dduk smbil abiskan cendol2 kat situ nnt...
hehehehehehehe....
tgu ler entri esk..
aku tnjuk mcm maner gaye seorg MANDO yg b'jaye..!

Friday, March 13, 2009

Aper yg Cube dier sampaikan nie..? aku xpham la...

Amaran Keras: entri ini adalah sgt panjang ok... sblum korg bace entri nie.. aku nak nasihatkan.. agar korg xterase hati aper yg aku tulis. i'm not trying to be a hero or whatsoever. aku just nak bg pendapat aku jer...

mlm td aku chat ngan zack-u aka owner blog sepet...
dier bg tau aku ader org kutuk dier kat blog dier...
aku pon usha la link yg dier bg kat aku tu...
aku bc sumer yg dier tulis dan aper yg ader dlm cbox dier...
aku terkejut...
aku tau yg motif utama ko wat blog ni adlah utk ko suare kan pendapat ko...
tp skarang nie ramai org dah gune kan medium nie utk jadikan dairi or journal harian diorg..
xslah pon..
slagi xlanggar undang2 negare or hak asasi manusia...
dier kutuk famly sepet...
ngan akak2 sepet sumer kene...
aku xpham..
knaper ko sibuk sgt nak bc hal org, kalo ko menyampah...
stop reading thier blog and go somewhere else...
we don't need people like u...
aku tau dier nyampah kat fmly sepet sbb slalu tyang fmly diorg...
knaper ko mrh sgt..? ko jeles ker..? ko pnyer fmly xhepi mcm tu...?
kdang2 aku pon sndri hepi tgk fmly diorg...
diorg slalu wat aku t'senyum...
aku hepi secare x lngsung...
owner blog nie mmg aku xpham... aper yg dier cb smpai kan..
first thing yg dtg dlm otak aku ialah... this kind of people is such a rubbish...
aku akn counter blik aper yg dier tulis... walaupon aku xsehabat ahli politik...
aku akn kupas blik aper yg dier tulis...
are you ready kids..?
okey! lets go!

first thing first,
post dier yg pertama,

KONKRIT VS SUBJEKTIF

saya bukanlah seorang peguam ataupun pakar dalam bidang perundangan....tetapi setiap orang bukanlah pesalah atau penjenayah sebelum mereka terbukti bersalah.

pernahkah anda mendengar pepatah inggeris ini

"a person is innocent until proven guilty "

bukti yang cukup mantap adalah bukti yang konkrit dan bukannya bersifat subjektif dan terlalu umum, jika anda berhajat membuka apa-apa kes, fikir-fikirkanlah kembali bukti apa yang anda ada.

entry selepas ini adalah berkait rapat pandangan saya mengenai akta-akta berkaitan multimedia. ia adalah berdasarkan logik dan fikiran analitikal saya sahaja.

PENDAPAT AKU:
aku juge bkn seorag peguam. aku seorg plajar jurusan kejuruteraan yg jual burger kat tepi jln... aper yg dier ckp dlm entri dier ni ader btul nyer jgk...
aku sndri akui... dlm islam pon kiter kene siap ader saksi 3 org atau lebih utk menuduh seseorang itu bersalah atau tidak... okey... korg bc kan entri dier tu elok2... dier ckp entri ni adlah utk entri kedua nyer... mari kiter ke entri kedua..

entri kedua,

TIDAK PERLU HORMAT ORANG TUA
nampaknya saya sudah suka menulis blog,.....saya pernah menyatakan di entry yang lepas bahawa saya tidak menghormati orang tua. kenapa?

adakah saya berhak dilabelkan kurang ajar, itu terpulang pada anda untuk menilai, persepsi anda tidak sama dengan persepsi saya.....

KENAPA?

saya akan jelaskan di entry yang lain....

ye ajarlah anak-anak anda jangan menghormati orang tua....peace

PENDAPAT AKU:
tak tele lngsung dier pnyer entri... aku mulai xpham.. xper2... mungkin dier dah deleted dier pnyer entri yg sepatut nyer berkait dgn entri pertama... dah bc kan entri kedua dier nie..? sgt kurang ajar bukan..? sgt berani bukan..? aku tau dier cb smpai kan sesuatu.. tapi care penulisan dier sgt salah.. jgn hormat org tua..? aperkah itu..? adakah dier dilahirkan oleh sepasang beruk..? kalo dier dilahirkna oleh seorang beruk skali pon, dier tetap kene hormat beruk2 itu... kiter kene hormat org tua... dier siap sruh ajarlah anak-anak anda jgn hormat org tua... apekah ini..?
dier berfikir pkai modula oblongata jer ker..? dier nie sk wat reader dier t'tnyer2... sk main kait2 dgn entri dier... mari kiter ke entri ketiga yg dier dah kait kan... mari!!!!

entri dier yg ketiga,

wajarkah hormat org tua!!!
satu persoalan bermain difikiran saya wajar kah kita menghormati orang tua....

bagi saya tidak perlu, kenapa kita perlu hormat pada golongan tua atas sebab mereka mempunyai angka umur yang besar..... kelakar bukan....adakah kita menghormati pada angka atau tuan punya badan.....fikirkan...ye orang tua pun ada merogol cucu....fikirkan lagi....

saya menghormati orang bukan kerana mereka tua atau sudah berumur besar .........saya menghormati sesiapa asalkan mereka mempunyai keperibadian yang baik....anak kecil pun wajar dihormati.

Pada pendapat saya, rasa hormat juga wajar dan sepatutnya ditunjukkan atau dimulakan daripada golongan tua kepada golongan muda....ya kerana mereka ini adalah role model kepada generasi muda....mereka juga sudah banyak makan garam kan....

PENDAPAT AKU:
dier ni tnyer soalan ker marah? cube korg tgk tajuk entri dier.. pastu korg tgk ayat pertama dier..? dier persoalkan wajarkah kiter hormat org tua...? tp dgn meletak kan simbol "!".. bukan kah sepatut nyer dier ltak tande "?"... skolah maner aku pon xtau la dier nie... ckgu bahase mlayu dier mati ker aper time ajar penggunaan tande seru dan tanda soal... okey kiter masuk dlm isi2 dier... dier kater kiter xpyah hormat dgn org tua sbb umur dier lbih tua dr kiter... aku xpasti sama ade dier nia kafir ker murtad ker.. sbb aku rase nabi muhammad junjungan kiter pon ader pesan... horamat lah akan org tua yg melahirkan mu dan sekeliling nya... kiter just assumed dier nie xdpt bimbingan agama yg secukup nyer... masalah nyer... kiter bkn hormat org tua sbb umur... sbb mereka adlah org tua... tnpa mereka kiter xder... diorg dah bersusah payah bg negare kiter aman.. ko celik2 mate dunia nie aman.. ko nak aper lg... kat saper ko ptut trime kasih..? aduh.. sedih nyer aku... dier kater org tua pon rogol bdk2 atau cucu mereka sndri... itu adlah golongan yg tidak berhati perut dan manusia menyerupai binatang... patut kah semua warga tua mendapat balasan yg setimpal..? kalo mcam tu.. patut ker kiter pupus kan semut sbb slalu hurung makan kiter..? xder semut xlengkap dunia nie... fikir sndri... kalo dier rase begitu, jgn marah kalo ader org lain memaki hamun org tau dier... dier yg suruh buat mcm tu... lpas tu sruh org tua hormat org muda... aku dah hidup 21 tahun nie, xder pon org tua yg kurang ajar dgn aku slagi aku x kurang ajar dgn diorg... lain la kalau ko pg sound org tua xtentu psal dgn menyuarakan suara muda ko yg masih xckup garam.. mmg kene maki blik ler... diorg dah lame mkn garam dr kiter... ingt skit... org xkan sentuh kiter kalo kiter xsentuh org bukan..? aku skong dier kater dier hormat org sbb keperibadian seseorg itu.. itu btul... tp ader juga org yg peribadi dier xelok... tp dier masih ader sesuatu utk dier berikan kpd masyarakat.. kiter jer yg xsdar...
dier kater lg dier hormat bdk kecik... mmg patut pon.. bkn budak jer... binatang pon kiter kene hormat... dier tipu kalo dier kate dier xpernah jentik atau tolak kucing pakai kaki dier... alam sekitar pon kiter kene hormat... dier lagi skali bhong kalo dier kater dier xprnah buang sampah kat tmpat yg x sepatut nyer... dier masih warge rakyat malaysia... xtaula kalo dier nie br dpt PR n sblum nie tgl kan singapura... kalo nak tulis kene bg tau sumer sbb2 ko pnyer idealism tu.. kalo x msg x smpai.. mcm skarang ni ha... ish2.. kesian btol aku kat bdk nie....
kiter ke entri yg seterus nyer... maaf sedikit emo disitu ya...

entri yg keempat,

IPOH BANDAR CINA
saya suka tinggal di IPOH...........
saya suka melihat kerajinan bangsa cina.............
itulah insprasi saya...............


saya berasa amat dengki dengan lot-lot kilang cina yang besar di tepi jalan..............
saya seringkali tertanya-tanya bagaimana mereka boleh membina sebuah kilang yang besar.....

MELAYU pemalas memang tidak layak tinggal di IPOH....
anda akan jauh ketinggalan......

sebab itu saya mahu terus tinggal di IPOH.............
jiwa saya cukup kuat untuk bersaing......
adakah saya patut berhijrah ke PULAU PINANG kerana cabaran di sana lebih tinggi, persaingan amat sengit.................

next entry saya pula adalah berkaitan dengan isu politik semasa di Perak......

PENDAPAT AKU:
nmpak sgt dier nie xprnah kluar dr ipoh dier tu... bleh ker ko tgl kat satu tmpat sbb ko nak tgl kat situ... kalo mak bpak ko nak pindah tmpat lain ko xnak pndah..? ko luper daratan ke aper..?
bg aku, kiter xpyah nak tnjuk yg kiter ni hebat kat tmpat sndri.. sepatut nyer dier kluar dan majukan tempat lain dan lebel kan tmpat tu maju dgn tokey melayu... kalo dier nie melayu la..
aku xrase mcm dier ni melayu pon... ader pepatah melayu berbunyi.. takkan melayu hilang didunia, dicampak melayu ker tgh lautan bleh m'jadi pulau.. dier kater melayu pemalas... dier prnah pkir x psal nak tlg bangse sndri... knaper xtlg.. org cine dier tlg bangse dier sndri... sbb ader melayu mcm dier ni la melayu kiter pnyer imej jatuh... dier nie ader potensi utk jadi gunting dlm lipatan... dier ckp lagi yg dier lyak tgl kat ipoh... sbb jiwe dier kuat utk bersiang ngan cine2 kat situ... dier skang tgl ngan mak bpak dier... dier dah berjaye ke tgl sorg2 kat ipoh tnpa bergantung dgn mak bpak dier dan berjaya mcm cine2 kat situ.. kalo blom sila buat dgn secepat yg mungkin... dier tnyer lagi, patut ker dier pg ke pulau pinang utk bersaing... wei... kalo setakat nak jd hero/heroin kampung baik xpyah... aku suggest ko pg kat amerika sane nun... ko bersaing ngan diorg kat saner.. dah berjaya baru ko blik sembang ngan kitorg.. kalo x ko ddk saner smpai tua... kitorg x perlu kan ko... byk lg aku nka ckp sbnar nyer tp nnt tkut korg xbace plak... kiter ke entri sterusnyer...

entri dier yg kelima,

PENSYARAH "kuli" STUDENT
anda setuju dengan tajuk di atas.........

kebanyakan pelajar mereka tidak tahu sebenarnya pensyarah bekerja untuk mereka.....

kita adalah pelanggan kerana kita membeli perkhidmatan mereka................

lihatlah berapa banyak hutang PTPTN anda...........

jadi kenapa sesetangah pelajar berasa takut dengan para pensyarah...............................

sepatutnya merekalah yang perlu takut dengan para pelajar.........

saya ada sebabnya.......nanti saya akan bincangkan di entry yang lain

saya juga akan menceritakan pengalaman saya bergaduh dengan pensyarah....sungguh dramatik sekali.......

PENDAPAT AKU:
korg dah bace kan entri dier..? pelik bukan..? inilah natijah nyer sekira anda tidak hormat org lain... dier dok sembang baek pnyer kat entri sblum ni psal hormat... dier xreti nak hormat org...
kiter dah nmpak kesan dier kat situ... dier ingt pensyarah nak sgt ajr dier yg bodoh sombong tu..? aku juga seorang student, aku pham selok belok blajar nie... ko xpyah nak poyo la... ko ingt org respect ko gadoh ngan pensyarah ko..? ko xsdar yg ko tlah jatuhkan air muka ko dpn org lain... dier tnyer knape kiter kene tkut dgn pensyarah..? kiter bkn takut.. kiter hormat... kiter melayu penuh dgn adab dan sopan santun... xtaula dier ni ader ke tidak... nak ckp psl hak ko sbgai pengguna..? ko prnah bc piagam kolej atau universiti ko..? aku rs sumer universiti skang menggunakan self learning method... lecturer hanya bg ko isi2 pnting.. dan ko kene carik bnde tu sndri.. itu lah yg kiter pnggil self learning.. univrsiti aku sndri buat moto "a learning university"... sbb aper.. sbb xnak bg melayu mcm kiter ni mlas.. kiter bleh pkir sndri pembaca2 sekalian... dier ni kalo xgadoh sbb pensyarah xajar smpai dier pham atau dier dpt mrkah test or quiz rendah... pensyarah bg markah skit sbb dier nak korg ader kualiti biler korg dah graduate nnt... dan dier ader sebut yg pensyarah kene takut dgn pelajar..? knape..? sbb kiter planggan..? come on..!
aku mlas nak hurai lebih2 lagi... bleh jer kalo aku nak.. tp aku mlas...

ader 2 lg entri seterusnyer.. tp membabitkan hal2 politik..
aku bkn xnka kupas... tp aku mlas.. sbb hal politik ni... kalo ko gadoh smpai kiamat pon xkan abis... korg bc la sndri kat blog dier.. dan korg komen la sndri...

http://pinkygreenyareugly.blogspot.com/

KESIMPULAN AKU:
dier ni hanyer bdk hingusan yg cuber memporak perande kan hidup dier sndri dgn mencari musuh disana sini... in other words, dier ni adlah seorg chedet wannabe... tp chedet dah stabil.. dier pkir sumer aper yg dier tulis... dier adlah seorg yg b'fikir panjang... tp bdk nie... dier nier adlah seorg yg bersuara lantang tetapi pengecut tahap dewa... berani bersuara tp xletak name atau gmbar dier dl blog dier... atleast tnjuk mk sbnar ko or rmbut ko... sbb org pon bleh menilai ko dr paras rupe ko mcm maner ko nilai famly zack-u dan lain2... aku ckup pantang biler ko ber main dgn sentimen bangse... ko ckp melayu lemah... aku berdiri sebagai seornag melayu yg gagah yg akn tolong melayu2 yg lemah nie... ingt... kiter bkn hidup perlu berseorangan... kiter kene hidup b'masyarakat... itu slah satu aper yg bpak aku ajar sebagai seorg melayu yg ader maruah dier sndri...


Thursday, March 12, 2009

Aku suke Bnde yg org lain xsuke...

aku mmg sk wat bnde2 yg org lain xnak wat....

byk dah...

mmber2 aku kat hometown sumer ckp aku xbtol...

sk wat bnde2 plik...

tp aku rase x pon...

salah satu nyer dl aku prnah tgkap brung pkai tudung saji mak aku...

dpt wei..! 3 ekor kau..!

hahahahahaha...

dan aku akn truskan wat bnde2 mcm nie...

bnde yg plaing latest mmber aku sound aku pelik adlah...

time aku beli ukulele... gitar kecik hawaii tu...

diorg ckp aku ni sk bnde yg bkn2....

skali aku main bnde tu dpn diorg...

drp 10 org yg tgk, 6 org drp mreka nak berguru dgn aku....

ha.. tgk.... ngeh ngeh ngeh....

ktuk2 aku lg...

ni ha rupe gitar kecik aku kalo saper yg blom tgk lg sblulm nie...



arini plak..

aku dah pasang citer2 utk wat bnde pelik lg...

aku xtau la kalo korg rase plik ker tidak....

tp mmber aku ckp pelik jgk la...

hahahahahahaa...

aku xksah...!

mmg itu pon yg aku nak...

aper yg aku pkir...?

aku nak bli satu bib overall..

korg tau mcm maner rupe bib overall...?

ha...

ini ha ruper dier....

ia adlah sejenis pakaian k...

n aku dah usha kat ebay n amazon...

hrge dier mmg berbaloi la bg aku...

worth buying...

aku nak kembali ke mase aku kcik2...

sbb aku prnah pkai bju nie dl time kecik2...

nak tgk..?

ni ha...

hehehehehehehehe...

dan...

aku dah besar skang...

n aku nak pkai blik fashion nie...

ngeh ngeh ngeh...!

dan mungkin aku akn kelihatan sprti brader kat bwh nie...!

hehehehehehe...

p/s: tatkala aku sdg memikirkan utk m'buat bnde2 pelik, aku akn menjadi seorang yg poyo utk durasi slame 30 mnit... selepas itu, aku okey blik...

aku penyebab kematian???

what will u do if...

u are the man who caused a fatal car accident and make 7 peoples die...

because u didn't paid any attention while driving...

a very stupid mistake...

and you are the only one who survived...

will make your whole life in guilty...

what will you do..?

to me...

i will do the same thing as what WILL SMITH did in the movie SEVEN POUND...

want to know how he redeems back his guiltiness..?

watch the movie SEVEN POUND...

a must watch movie for this month...

then you will know...

Wednesday, March 11, 2009

Rindu nyer kat beliau!

huhuhuhuhuhu..
aku dah wat satu kesilapan yg amat besar la...
aku pg tglkan beliau...
keseorangan...
tanpa sentuhan aku....
aku rindu nak sentuh beliau...!!!
huuhuhuhuhuhu...
aku rndu kan beliau!!!!!!!!!

knaper aku tglkan gitar kau kat umah..!!!
kan dah boring..!!!
huhuhuhuhuu....

Monday, March 9, 2009

Sedap Nyer Kek

hurmmm..
sdap kan..?
cake...
t'luir btol aku...
ni aku nak promote nie..
mak cik aku ader wat bisnes cake n cupcake...
cake ni of coz la utk clbrate brthday kan...
ssuai gak utk jadikan wedding cake...
cupcake bleh wat hantaran utk kawin...
ha...
aku just tlg mak cik aku jerk...
utk cake ni sumer flava ader kcuali cheese cake...
cheese cake tarak..!
utk tempahan di sekitar area lembah klang shj...
ampang, ulu klang, wngse maju, gombak, sentul, segambut, dll...
kalo b'minat kasi tau samer aku ek...
kikikikikiki..
harge bleh dirunding...






Friday, March 6, 2009

~Out Of Words~

pkul 7 pagi... aku ingt lg...
smlm aku tido pkul 4, then bgun pkul 10.30.. sbuh dinosaur, idiom oleh si pengemis ilmu...
aku kekeringan idea... sjak 3 bulan yg lpas..
aku masih xdpt siap kan lagu aku...
i've decided to wrote my own songs...
tp x t'daye....
aku x pndai ber puitis..
aku xpndai berbahasa indah...
aku malu...
skang aku masih blum tido...
mate aku yg bngkak sejak lahir m'jd smakin bengkak...
tp aku masih pegang erat awek kayu aku ni...
melodi yg aku cipta 4 bulan lpas aku ulang2, moga2 ayat keramat t'lintas kat kpale otak aku...
tp masih kosong...
bleh nmpak kupu2 siang terbang dlm kpale aku...
kpd sape2 yg baik hati...
pernah tulis puisi atau sajak atau madah2 atau lirk atau yg sama waktu dgn nyer... bleh x korg bg kat aku... korg tlg aku nie.. kesian aku...
nnt aku nyanyikan karya korg tu.. aku video kan..
n aku post kat blog nie...
hehehehehe..
bleh kan..?
bleh la...

Wednesday, March 4, 2009

Btul ke aper yg aku nmpak nie?


cb korg bsar kan gmbar bas tu..
and then korg tgk kat blkang bas tu..
ader bnde yg pelik... aku xtau la...
time aku tgk bas tu aku pnyer perasaan bercampur baur...
korg nak tgk sila amik gmbar tu dan bsar kan... korg akn nmpak aper yg aku mksudkn...
slamat mencuba dan slmat beramal..!