Wednesday, January 26, 2011

Perhatian Kepada Event Organizer!

assalamualaikum w.b.t.

mood: tidak marah, tidak happy.
muzik di headphone: Edge of Desire. John Mayer.

aku hanya nak luahkan perasaan yang terbuku dihati. cliche tak ayat? terbaek! baca tajuk diatas dan anda akan secara langsung tahu kepada siapa entri ini dikarang. baiklah. bermula.

kami tahu kami baru nak bertapak dalam industri ini. kami rasa sungguh penat untuk survive dalam scene muzik tanah air ini. sudahlah terlampau banyak band yang tumbuh macam cendawan. obviously, malaysian still looking for quantity and not quality. sad ehh? but it's okay. am fine with it. i have both! hahahahahahah. perasan betul budak gemuk ni.

itu tidak menjadi masalah lagi. event management, literally, they will get rich way before our popularity escalate. tapi itu tak mengapa. aku paham, mereka juga dikira pembantu dalam menaikkan nama dalam industri muzik ni. tanpa mereka, siapalah kami. yang menjadi masalahnya ialah, apabila golongan-golongan yang mahu membuat untung dengan meng"organize" event pon tumbuh macam cendawan juga, plus they don't even know how to organize an event?! watttderrrhekkkk?!

ini lah yang terjadi kepada band aku. kami bukan marah sebab apa. anda mendesak, hari-hari tanya samada kitorang boleh bermain untuk event korang atau tidak. tapi bila ditanya tentang venue, jawapanya "TAK SURE LAGI, KITORANG TGH CARIK". bila ditanya pula tentang tarikh, jawapanya "TAK SURE JUGAK, KENE CARI TEMPAT DULU" yada yada yada..

dude, come on lah wey. kalau nak tunggu dua-dua benda tu ngam memang sampai bila lah event ko tak berjalan. ngok! even my 13 years old brother know that. kau kene set either the date or the venue fixed. tapi selalunya, orang set venue fixed, rasionalnya venue bukan free tiap-tiap hari sebab ada orang lain nak gunakan? betul tak? so, kalo ada hari yang free tu, ko grab jerla. aku engineering student pon tau kot. come on lah.

yang membuat aku panas satu badan ialah, kau dah suruh kitorang confirmkan slot untuk kitorg main kat event korang, lagi 1 hari or 3 hari due date korang cakap event cancel. panasnya rasa di hati. kau tak tau pulak aku dah cancel kan semua benda-benda yang aku dah planned haritu semata-mata untuk memperjuangkan muzik dan menolong kau jadi kaya. alih-alih, itu yang kau cakap? "Brooo, event cancel lah, ader prob sikit". sudahlah bonda aku suruh balik ke seri iskandar sebab nak setup rumah baru. aku cancel kan jugak sebab event ko. tak pasal-pasal aku jadi anak derhaka. haih. tak tau lah aku nak cakap apa dengan kau. nasib baik kau perempuan, kalau lelaki, aku dah nyanyi-nyanyi (maki) dah kat dalam telefon tu untuk kau.

moral of the story, jangan jadi oraganizer jika anda ada penyakit kepala otak bebal. sekian. terima kasih.

-wanpok-

2 comments:

Syaifullah said...

sabar bro.. dugaan ni nk dtg mcm2 bentuk.. don't give up! perjuangan kita masih jauh

-syaiful-
peminat setia Cats Do Cry

WanPok said...

thanks syaifullah!!!