Friday, January 16, 2009

From 'Gabra' to 'Happy'

td lpas solat jumaat aku ader lab...
pkul 3 start lab..
tp pkul 3 br aku ngan bdk2 umah aku grak pg fakulti...
tibe2 mmber aku ckp...
"wei! lab kali nie kiter ngan azean dowh!"
mk yg hepi2 blake tlah tukar jd bruk nak mmpos...
perasaan cuak muncul...
sbb puan azean tu adlah slah seorg yg prnah aim kitorg...
sbb slalu dtg lmbat lecture...
kitorg la mk2 yg slalu kene kunci, so xdpt ler masuk lecture room...
masing2 cargas(cergas) cpt2 jln laju..
smpai jer kat lab..
suasane lengang jer...
aku nmpak mmber aku sorg...
peter mayom.. dier foreign student klass aku..
aku pon tnyer dier..
"dude! do u have any idea where da hack is our lab?"
dier pon blas...
"i've been sitting here for almost half an hour,doing nothing my friend!"
aku blas blik...
"chill dude! same as us"
poyo jer.. padahal br smpai..
hakhakhak..!
tibe2 aku nmpak keter lalu dpn lab..
keter krystal...
dlm tu ader tim skali...
diorg pon jerit..
"wei! lab cancel dude! jom lpak minum!"
kitorg pon aper lg... mk yg abis cuak td trus tukr jd mk org hepi...
hepi mcm br lpas kawin tu... hahahahaa.. btul ker aku pnyer p'umpamaan tu..?
kitorg pon pg ler mnum..
tibe2 krys ajak pg pantai..
kitorg pon aper lg..
nak ajer...
aku yg pling smangat...
last aku pg laut time aku form 3 kot..
huahuahua..
kesian aku...
kitorg trus byar air..
straight grak...
smpai jer saner xder ckp byk..
trus pg tp...
mcm org batak... xprnah jmper laut...

aktiviti pertame yg aku ngan bdk wat... carik bnde yg mnarik from the sea... yg bongkok mcm orang utan tu adlah aku...

jumper kulit sipot tajam... habis bangge trus aku.. nie dier aku dgn kulit sipot dan mk org utan yg teruje...
ni plak aku tgh plik..
kat tepi2 tu ader ikan kecik2 yg kaler2 tu.. tgh main2 kat rmpai air... yg mcm jelly tu.. ala.. korg tau kan aper yg aku ckp tu kan..?

tibe2 mmber aku danial jmper 1 tali kat situ... dier tarik tali tu.. kat tali tu byk giler umang2...
aku pling teruje skali.. 1 umang2 nie bsar giler... kitorg amik dier pg ltak kat ats... kitorg namer kan dier johnny..
aku ngan tim pg trun blik.. crik lg bnde2 yg plik that sea offer to us... tim dgn gaye seronok nyer...
tibe2 tgk langit... ader sesuatu kat lngit... brung helan ruper nyer.. gmbor xder... x smpat nak amik...
ha..! ni lah johnny..! beliau sdg m'buat percubaan utk mlpas kan diri.. xdpt ler jep..! kitorg bwk blik si johnny nie...
smpai skang jhonny idop lg..
ader kat dpor umah aku nie..
aku ltak kat dlm bkas... tp dier ddk dlm air paip... bleh idop ker ha..?
hahahha...
kitorg pon trus blik lpas tu.. xdpt tgk sunset pon... psal masing2 lpar giler babi..
hahahaa..
bgitu lah hari aku utk hari ini...
sekian...

1 comment:

bvlgarigirl @ Arianna said...

johny apa khabar dah...?

funny la u all