Wednesday, December 3, 2008

Adikku Paras..!!

paras...!!!!
korg msti dah biase dgn word ni kan..?
kalo korg dgr msti korg m'rujuk kpd satu2 ketinggian(air)...
ni aku nak ajr korg satu lg mksud utk p'kataan paras...
kat hometown aku iaitu ampang... paras itu b'maksud dahsyat atau giler dan kadang2 kedua2 nyer skali...
hakhakhak...!
aku pon xpham la ape kene ngan org yg mule2 ltak p'kataan ni kat dlm ayat dier...
tp smpai skang aku gune p'kataan nie... smpai mmber2 umah sewe aku pon turut serta dlm m'popular kan perkataan nie...

aku mmg sk bg intro pjg2...
ni sumer slah cikgu bhase mlayu aku Pn. Zuraida yg tlah mndenda aku dgn mnulis karangan 10 perenggan pendahuluan shaje... sbb aku dl kalo wat karangan msti x wat p'dahuluan...
kalo lah ckgu Zuraida tau aku dah pndai wat pendahuluan skang... mesti beliau mnangis t'esak2... sbb aku still benggap jgk mcm dl2... hahahahaha....

sunyi...

lupe sejenak ttg aper yg nak ditulis...

ha!

ye!

adikku paras!
aku nak citer psl adik aku yg bongsu... dier br jer umo 11 thun.... sgt m'gilai comp.game... bg jer game jnis aper... shotting game... 1st person... 3rd person... testikal... eh..! tektikal... hahahaha... akn dimainkanya smpai abis... tp yg paling dier minat game call of duty...
dier sgt sk tembak2... dier ghairah dgn adegan2 tembak mnembak... siap ngaku kat mak aku yg dier nak jd askar... huhuhuhuhu... cite2 yg samer dgn aku time aku sbaye dgn dier...
2x5 jer...
paras nyer adik aku nie.. prnah skali.. aku blik umah lewat mlm... sbb lpak ngan mmber2... gelak mcm org mnum todi.. padahal teh terik jer... aku dgr dier jerit dlm blik aku... (sbb dier main game gune pc aku) pc aku yg pling canggih dlm umah tu... aku pon bkak la pntu blik aku slow2... aku tgk dier tgh main game call of duty dier tu... dgn m'genekan helmet mhr seteng aku... bajet mcm askar btul.. smbil m'beri arahan mcm komander perang... aku yg x than gelak tlah meluahkan bunyi yg amat kuat shingge mak ngan bpak aku t'bangun... kantoi aku blik pkul 3-4 pagi... huhuhuhuhuhu... trime kasih adikku paras...

keesokan hari nyer...
dier ajak aku pg beli cd citer perang2... aku pon mnat jgk.. so, aku pon mlyan jer la... aku bwk dier pg kdai video haram dkt umah aku ni ha... kdai tu mmg cover line cemerlang... dier ltak kat dpn kdai dier batu garam yg b'lampu2 tu... wayang jer... padahal kat blakang kdai dier ader satu blik pnuh ngan dvd cetak rompak high-quality pnyer... x pernah kecewekan aku... aku pon msuk ke kdai tu dgn pnuh b'hati2... adik aku trut serta di blakang aku... aku trus carik dvd citer perang2... mmg byk.. adikku yg paras tlh mletakkan tnggunjwb kat aku utk memilih dvd yg best2... "kalo x best aku melle ko dgn snpang thompson atau M1 garand aku!"... whut da F?!... aper bnde yg adik aku ckp td..? aku pon xpham... lantakla... aku pon truskan kerje2 memilih aku... kat sblah aku ader sbjik peti tv... kat tv tu kluar gmbar org yg kluar masuk kat dpn kdai tu... kdai tu buat utk m'gesan kdtgan pihak b'kuase... aku pon tkut2 jgk.. mane tau nasib x baik.. time ni ker ader rush... smbil aku memilih dvd tu... aku jeling2 kat tv tu.. cuak pnyer psl... tibe2 aku nmpak ader org tlah m'nyorok blakang pntu dpn kdai tu dgn posisi memegang pistol mcm dlm citer holiwud tu... sumer org kat dlm kdai tu cemas... tokey kdai trus lari lintang pukang ikut pntu rahsie dier... yg lain trus ikut tokey jgk.. tgl aku jer kat situ... aku x b'gerak... sbb aper aku x b'gerak..? sbb org yg diorg ingt p'guatkuasa tu adlah... adikku yg paras... beliau tlah m'gaye kan care2 kita hndak m'buat serangan hendap time perang... sgguh kuat impak game t'sebut ke atsa addiku yg paras... aku time tu nak t'gelak cmpur mrh pon ader... lalu aku pon trus kluar dr kdai tu... naik ats moto... trus menuju ke rumah... smpai2 umah... aku br sdar 6 kping dvd perang kat tgn aku... yg masih blum dibayar... hahahahaha... rezeki.... aku sk... jimat duit....

skrang...

br aku tau aper gune nyer adik aku nie....

fikiran melayang sejenak...

-tamat-

2 comments:

Changkol Karat said...

paras pok..
adik ko mmg di takuk gampang..

si pengemis said...

pok ko patut tgok cta "the big bang theory"..4 sure gonna "bang" ur bloody mind..seriously